Cristian Gentea: Piteștiul se ridică! Acolo unde îi este locul!

Cristian Gentea: Piteștiul se ridică! Acolo unde îi este locul!

Parte a angajamentului primarului Cristian Gentea față de mediul de business, față de dezvoltarea urbană și încurajarea specialiștilor, stă deja mărturie un proiect premiat la nivel național, de către Ministerul Cercetării, ca model de bună practică.

PITEȘTI BUSINESS HUB – PROSANT reprezintă un incubator de afaceri realizat de Primăria Municipiului Pitești, în parteneriat cu INCERTRANS S.A., incubator în cadrul căruia 16 firme care vor activa în domeniul cercetării – dezvoltării.

”Este cel mai nou hub de afaceri din România și din sud-estul Europei. A devenit realitate la Pitești, fiind finalizat în decembrie 2023.

Am realizat acest proiect, accesând fonduri europene.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 16.640.607,92 de lei, perioada de garanţie fiind de 60 de luni.

Incubatorul de afaceri BUSINESS HUB – PROSANT este realizat pe o suprafață reabilitată de 2450 mp (teren), din care suprafața construită este de 776 mp.

Clădirea, amplasată strada Frații Golești, nr. 6, este formată din subsol, parter și două etaje și este dotată cu sistem de 16 panouri solare. Are interioare și dotări moderne și asigură toate facilitățile necesare pentru dezvoltarea afacerilor și pentru noi locuri de muncă.

Sprijinim antreprenoriatul, oferindu-le acestor IMM-uri condiții excepționale de incubare, chirie modică și utilități gratuite pentru 3 ani!

Sprijinim întreprinderile inovative, bazate pe tehnologii avansate, nișate pe domeniile de specializare inteligentă, făcând proiecte de succes, conexate cu provocările actuale.

Ajutăm, în egală măsură, la oprirea migrației specialiștilor și la apariția unui pol de competitivitate antreprenorială, capabil să concureze cu capitala.

Contribuim la revitalizarea mediului antreprenorial local și vom fi un model de bună practică pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltare în regiune și în plan național.

Business Hub Postant este doar un pas către ceea ce municipiul nostru va reprezenta: un pol de energie economică, un centru de cercetare și dezvoltare puternic al României, un model de bună practică!

Antreprenoriat, tineri specialiști, parteneriat public-privat, performanță!

Nimic nu ne va opri până nu ne vom poziționa
acolo unde trebuie să fim pe harta celor mai atractive orașe din România!

Așa cum am transmis și la momentul premierii acestui proiect, pot să vă spun și acum cu fermitate: Piteștiul se ridică!

Acolo unde îi este locul!
Acesta a fost mesajul meu. Și acesta este angajamentul meu! Felicitări, Pitești!
Mulțumesc pentru încredere!
Suntem o forță împreună!”, transmite Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Bani pentru PUG-ul localităților din Argeș

Consiliul Județean Argeș a încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei un contract de finanțare care prevede alocarea de la bugetul de stat a sumei totale de 1.449.992,50 lei pentru elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice generale ale localităţilor şi a regulamentelor locale de urbanism în perioada 2024-2027. Pentru decontarea lucrărilor este necesară încheierea unui […]

Citește mai mult...

Insule ecologice la Curtea de Argeș

Primăria Curtea de Argeș a anunțat că a fost semnat contractul de finanțare pentru insulele ecologice, iar Ministerul Energiei a acceptat spre finanțare proiectul „Producerea energiei electrice din surse regenerabile – etapa II”. „A fost semnat contractul de finanțare, în valoare de 2.458.766 lei pentru proiectul „Construirea de insule ecologice digitalizate în Municipiul Curtea de […]

Citește mai mult...

610 muncitori și 190 de utilaje pe șantierul autostrăzii Curtea de Argeș – Tigveni

Pe șantierul secțiunii 4 (Tigveni – Curtea de Argeș) a autostrăzii Sibiu – Pitești se lucrează într-un ritm susținut, iar mobilizarea este corespunzătoare, pe șantier fiind prezenți în momentul de față 610 muncitori și 190 de utilaje și echipamente de construcții, transmite Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). De asemenea, excavațiile în tunelul […]

Citește mai mult...
TRAFIC