Succes al primarului Gentea! Bugetul Piteștiului, adoptat! Fonduri uriașe pentru investiții! Liberalii și useriștii au fost, ca de obicei, doar Gică Contra!

Astăzi a avut loc o șeedință extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Pitești pentru votarea Proiectului de buget al municipiului pe anul 2024.
Proiectul a fost inițiat de primarul municipiului, Cristian Gentea.
Consilierii PNL și cei de la USR au avut, ca de obicei, ceva de comentat, deși bugetul este axat pe dezvoltare și pe investiții, cuprinzând proiecte din surse locale, guvernamentale și europene.

”Sunt transparent. Banii i-a adus singur. Am vorbit cu domnul prim-ministru și am spus că nu e normal să pierdem banii. Am propus și formula prin care să fie recuperate anumite sume de bani. Dacă bugetul acesta de 10.000 de miliarde nu de bun pentru Pitești, e problema dvs! Dvs trebuie să votați amendamentele. Dar dar dacă un piteștean este de acord să dea 50 de miliarde pentru un studiu de fezabilitate (pentru trenul metropolitan)… Eu nu cred! Cât despre poduri, ambele maluri sunt ale Apelor Române!”, a declarat primarul Cristian Gentea.

Și consilierul local Dumitru Tudosoiu, inspector școlar general al județului, i-a pus însă la punct.
”Avem foarte multe investiții, unele în derulare, altele gata să înceapă. 35 milioane de lei sunt numai pentru sistemul de învățământ. Să vorbești despre parcări pentru biciclete pe același plan cu investițiile pentru educație mi se pare deplasată comparație. 63 milioane obținute de la Guvern sunt bani pe care alții nu îi au în tot bugetul! Să nu votezi un buget al unui municipiu doar că nu ți-au fost aprobate ție, ca opoziție, anumite proiecte de-a lungul timpului, nu e normal. Vă deziceți și de lucrurile bune care se întâmplă! Propuneți ceva, se acceptă propunerile, iar la vot nu mai votați pentru că alte proiecte nu sunt acceptate. PSD votează în întregime acest buget”, a spus consilierul local Dumitru Tudosoiu.

”Eu credeam că bugetul poate fi supus la vot fără să mai fie dezbatere, deoarece au fost organizate dezbateri până acum. Nu se poate să nu votezi un buget care este foarte bine echilibrat și structurat, poate cel mai mare din istorie. Cea mai mare sumă de bani pentru investiții a fost alocată în acest buget. Avem fonduri nerambursabile considerabile. Cei de la PNL și de la USR au o abordare electorală. Este un buget care va da naștere unor investiții pe următorii 10 ani!”, a declarat viceprimarul Gelu Tofan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Iluminat Public de nivel european la Mioveni

Iluminat Public de nivel european la Mioveni Peste 1.300 de corpuri de iluminat existente în Mioveni vor fi înlocuite cu unele noi, cu un consum redus de energie electrică, echipate cu modul de telegestiune, sistem ce permite ca fiecare lampă să poată fi monitorizată separat și care poate gestiona în parametri optimi rețeaua de iluminat […]

Citește mai mult...

Sens unic de circulație instituit în cartierul Prundu

Sens unic de circulație instituit în cartierul Prundu În data de 21.02.2024, Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a instituit sens unic de circulație pe aleea carosabilă dintre blocurile B8 și B9, care continuă între blocurile B7 și B9 din cartierul Prundu, cu circulație dinspre strada Horia Cloșca și Crișan. Mai exact, sensul unic […]

Citește mai mult...

Noi investiții la Muzeul Județean Argeș

La Muzeul Județean, Consiliul Județean Argeș va implementa alte două proiecte pentru reamenajarea curții interioare și pentru punerea în valoare a ruinelor Schitului Buliga, aflate în spatele clădirii, a anunțat Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș. Însoțit de Sorin Ivașcu, directorul executiv al Direcţiei Strategii, Sinteze, Proiecte cu Finanţare Internaţională și de Cornel Popescu, managerul […]

Citește mai mult...
TRAFIC