Soțul Alinei Gorghiu, proces cu o bancă. Se bagă ministra Justiției să influențeze decizia?

Mâine, 27 februarie 2024, are loc un termen important din procesul dintre Techventures Bank (fosta Bancă Feroviara) și Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, ministru al Justiției și președinte al PNL Argeș. Lucian Isar are o datorie de 500.000 de euro la banca respectivă.
Acesta nu a putut fi executat într-o sentință definitivă a ICCJ, așa că cere anularea obligației de plată. În perioada în care s-a scurs din 2015 de cînd a părăsit Banca Feroviara (Tchventures) și până astăzi, Lucian Isar a inițiat o serie de procese împotriva Băncii Techventures cu speranța că va scăpa de plata datoriei, dar le-a pierdut pe toate.

„Cum se va judeca pretenția păgubiților din procesul soțului, acum când soția lui deține portofoliul Justiției?

Se aproximează ca Lucian Isar, dator cu aproximativ o jumătate de milion de euro la banca la care a lucrat un an și jumătate, Feroviara (actuala Tchventures Bank SA) se ascunde folosindu-se de anumite tertipuri juridice, astfel încît să nu poată fi executat de bancă conform Hotărârii Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Va influența sau nu Zeița Dreptății soluția ce va fi dată de instanță astfel încât Lucian Isar să rămână cu banii luați fără drept din Banca Feroviara (Techventures)? Sau justiția funcționează și în familia ministrului Justiției?”, transmite Cotidianul.

Ca funcționar la BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare), Lucian Isar beneficiază de o imunitate și nu poate fie excutat nici printr-o proprire pe salariu.

Bunurile sale sunt insuficiente (chiar nesemnificative) pentru o acoperire a obligației de plată, mai ales că, în urma unui proces de partaj, tot ce deținea în comun cu soția a rămas în proprietatea Alinei Gorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală În mijlocul campaniei electorale pentru alegerile locale, Alina Gorghiu, președinte al PNL Argeș și actual ministru al Justiției, se află sub lumina reflectoarelor pentru presiunile pe care le  exercită asupra notarilor din județul Argeș. Alina Gorghiu urmează să efectueze o vizită oficială în Argeș […]

Citește mai mult...

Cristian Gentea: Am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană

În primul mandat de primar al lui Cristian Gentea s-au făcut investiții majore de infrastructură urbană. „Prin obținerea de finanțări în cadrul unor proiecte naționale, prin demersuri insistente la autoritățile guvernamentale sau prin parteneriate solide cu mediul privat, am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană, fiecare dintre ele având un rol […]

Citește mai mult...

PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI

PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI – 26 – 28 APRILIE 2024 VINERI, 26 APRILIE 2024 DRAGOSTE ȘI PROGRES Ora 19:00 – Sala Studio „Liviu Ciulei” Autor Bogdan Adrian Toma Regia Cătălin Saizescu Scenografia Cristina Ciucu Asistent regie Gabriel Gheorghe Vârsta acceptată +12 Durata spectacolului 120 min. Distribuția: Gabriel Gheorghe, Alina Diaconu, Puiu Mărgescu, Ioana Podăreanu, […]

Citește mai mult...
TRAFIC