Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Avem nevoie de cât mai mulți români pregătiți pentru meseriile viitorului!

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, deputatul de Argeș Simona Bucura-Oprescu, a participat astăzi în calitate de speaker la Conferința „Women in Data Science” (WiDS) Romania care a reunit profesioniști din domeniul științei datelor din țară și de peste hotare, precum și reprezentanți ai administrației publice.

Tema Conferinței a fost „Viitorul Inteligenței Artificiale. Oportunități și Provocări”, una dintre cele mai importante dezbateri vizând modul în care inteligența artificială poate veni cu soluții adecvate în administrație publică, piața muncii și asistență socială.

”Am întâlnit astăzi femei deștepte și conștiente de plus valoarea pe care o aduc în societate prin ceea ce fac. Sunt femei care activează într-un domeniu special – știința datelor – care își pune amprenta pe fiecare aspect al vieții fiecăruia dintre noi. Avem nevoie de cât mai mulți specialiști români și de cât mai multe femei care să fie pregătite pentru meseriile viitorului!La Ministerul Muncii și Solidarității Sociale lucrăm pentru a avea soluții și date integrate pentru piața muncii, prestații sociale și formare profesională. Mă preocupă digitalizarea și digitizarea, fără a pierde însă din vedere că este importantă componenta umană.

Deși tehnologiile de Inteligență Artificială au potențialul de a automatiza anumite sarcini și de a îmbunătăți eficiența operațiunilor, ele nu pot înlocui pe deplin expertiza, raționamentul și interacțiunea umană. De aceea pentru mine este important și să reușim să aducem în sistemul public profesioniști pentru a crește gradul de competență. Reglementarea meseriilor viitorului este un obiectiv important, iar una dintre aceste meserii este cea de profesionist în domeniul științei datelor pe care îmi doresc să o includem în Clasificarea Ocupațiilor din România.

Totodată, trebuie făcute eforturi pentru a crește numărul femeilor care lucrează în domeniul tehnologiei informațiilor.

𝗡𝗼𝘁𝗮̆: 𝗢𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮𝘁𝗮̆ 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮 𝗱𝗮𝘁𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝟮𝟬𝟭𝟱 𝗱𝗲 𝗨𝗻𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗦𝘁𝗮𝗻𝗳𝗼𝗿𝗱 𝗱𝗶𝗻 𝗦𝗨𝗔, 𝗖𝗼𝗻𝗳𝗲𝗿𝗶𝗻𝘁̦𝗮 „𝗪𝗼𝗺𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗗𝗮𝘁𝗮 𝗦𝗰𝗶𝗲𝗻𝗰𝗲” 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗮𝗰𝘂𝗺 𝗼 𝗰𝗼𝗻𝗳𝗲𝗿𝗶𝗻𝘁̦𝗮̆ 𝗴𝗹𝗼𝗯𝗮𝗹𝗮̆ 𝗰𝘂 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟭𝟱𝟬 𝗱𝗲 𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗿𝗲𝗴𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗴𝗮̆𝘇𝗱𝘂𝗶𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗮𝗺𝗯𝗮𝘀𝗮𝗱𝗼𝗿𝗶𝗶 𝗪𝗶𝗗𝗦 𝗱𝗶𝗻 𝗶̂𝗻𝘁𝗿𝗲𝗮𝗴𝗮 𝗹𝘂𝗺𝗲. 𝗜̂𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮, 𝗮𝗺𝗯𝗮𝘀𝗮𝗱𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗪𝗶𝗗𝗦 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗼𝗮𝗺𝗻𝗮 Mariana Ungureanu.
𝗥𝗲𝗽𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗳𝗲𝗺𝗲𝗶𝗹𝗼𝗿, 𝗹𝗮 𝗻𝗶𝘃𝗲𝗹 𝗺𝗼𝗻𝗱𝗶𝗮𝗹, 𝗶̂𝗻 𝘀̦𝘁𝗶𝗶𝗻𝘁̦𝗮 𝗱𝗲 𝗱𝗮𝘁𝗲, 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗶̂𝗻𝗰𝗮̆ 𝗱𝗲𝘀𝘁𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗱𝘂𝘀𝗮̆, 𝗱𝗲 𝘀𝘂𝗯 𝟯𝟬%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală În mijlocul campaniei electorale pentru alegerile locale, Alina Gorghiu, președinte al PNL Argeș și actual ministru al Justiției, se află sub lumina reflectoarelor pentru presiunile pe care le  exercită asupra notarilor din județul Argeș. Alina Gorghiu urmează să efectueze o vizită oficială în Argeș […]

Citește mai mult...

Cristian Gentea: Am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană

În primul mandat de primar al lui Cristian Gentea s-au făcut investiții majore de infrastructură urbană. „Prin obținerea de finanțări în cadrul unor proiecte naționale, prin demersuri insistente la autoritățile guvernamentale sau prin parteneriate solide cu mediul privat, am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană, fiecare dintre ele având un rol […]

Citește mai mult...

PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI

PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI – 26 – 28 APRILIE 2024 VINERI, 26 APRILIE 2024 DRAGOSTE ȘI PROGRES Ora 19:00 – Sala Studio „Liviu Ciulei” Autor Bogdan Adrian Toma Regia Cătălin Saizescu Scenografia Cristina Ciucu Asistent regie Gabriel Gheorghe Vârsta acceptată +12 Durata spectacolului 120 min. Distribuția: Gabriel Gheorghe, Alina Diaconu, Puiu Mărgescu, Ioana Podăreanu, […]

Citește mai mult...
TRAFIC