Marius Pîrvu, opinie tranșantă privind pădurea parc Trivale: Cetățenii au decis în alegerile din 2020 ce trebuie să se facă din punct de vedere administrativ în municipiul Pitești!

Marius Pîrvu, subprefect al județului Argeș, afirmă, în ceea ce privește oportunitatea ca pădurea Trivale să devină arie protejată sau pădure parc, cetățenii au decis în alegerile din 2020 ce trebuie să se facă din punct de vedere administrativ în municipiul Pitești.
Subprefectul oferă astfel un motiv cât se poate de întemeiat ca Primăria să facă recurs la o hotărâre a instanței care a anulat, în primă fază, o hotărâre a Consiliului Local de transformare a unei zone din pădurea Trivale în pădure parc. Consiliul Local a exprimat atunci poziția majorității și, implicit, a cetățenilor. Liberalii și useriștii vor însă cu orice preț ca pădurea să devină arie protejată, ceea ce ar bloca investițiile în această zonă. Declarațiile subprefectului Marius Pîrvu apar în contextul în care prefectul Radu Perianu, care a atacat în contencios HCL-ul respectiv, recomanda cu mare pompă ca Primăria să nu mai facă recurs.
”Au apărut în spațiul public tot felul de păreri avizate sau neavizate vizavi de oportunitatea trecerii unei suprafețe din proprietatea statului în proprietatea UAT Pitești pentru transformarea acestei suprafețe în pădure parc și, în urma primei decizii a instanței vizavi de hotărârea Consiliului Local, consider că a-mi exprima o părere în spațiul public pe acest subiect nu este tocmai oportun până când instanța nu va lua decizia finală și până când nu vom ști exact dacă undeva s-a gresit, dar mai ales ce s-a greșit, pentru că una este fondul problemei și alta este dacă a existat o problemă de procedură!
Totodată, consider că ceea ce s-a întâmplat prin acea hotărâre de Consiliu Local este extrem de benefic pentru locuitorii Piteștiului în primul rând pentru că ar fi fost posibilă accesarea unor fonduri europene pentru dezvoltarea zonei Trivale. Apoi, ambele lucruri erau rezolvate prin HCL adoptată de Consiliul Local Pitești – o parte devenea pădure parc, și o parte arie protejată. Eu zic să așteptăm decizia finală a instanței – în primul rând motivarea instanței – și după aceea putem să exprimăm puncte de vedere.
Oricum, oportunitatea acestei decizii aparține primarului municipiului Pitești și Consiliului Local al municipiului Pitești. Cetățenii municipiului decid ce este oportun pentru Pitești. Iar ei au decis la vot. Au decis prin votul pe care l-au dat în alegerile din 2020 ce trebuie să se facă din punct de vedere administrativ în municipiul Pitești”, a declarat subprefectul Marius Pîrvu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Iluminat Public de nivel european la Mioveni

Iluminat Public de nivel european la Mioveni Peste 1.300 de corpuri de iluminat existente în Mioveni vor fi înlocuite cu unele noi, cu un consum redus de energie electrică, echipate cu modul de telegestiune, sistem ce permite ca fiecare lampă să poată fi monitorizată separat și care poate gestiona în parametri optimi rețeaua de iluminat […]

Citește mai mult...

Sens unic de circulație instituit în cartierul Prundu

Sens unic de circulație instituit în cartierul Prundu În data de 21.02.2024, Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a instituit sens unic de circulație pe aleea carosabilă dintre blocurile B8 și B9, care continuă între blocurile B7 și B9 din cartierul Prundu, cu circulație dinspre strada Horia Cloșca și Crișan. Mai exact, sensul unic […]

Citește mai mult...

Noi investiții la Muzeul Județean Argeș

La Muzeul Județean, Consiliul Județean Argeș va implementa alte două proiecte pentru reamenajarea curții interioare și pentru punerea în valoare a ruinelor Schitului Buliga, aflate în spatele clădirii, a anunțat Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș. Însoțit de Sorin Ivașcu, directorul executiv al Direcţiei Strategii, Sinteze, Proiecte cu Finanţare Internaţională și de Cornel Popescu, managerul […]

Citește mai mult...
TRAFIC