Gentea, la Conferința internațională cu tema „Patologia neurochirurgicală – progresul medicinei și al tehnologiei medicale”: Inovarea și cercetarea medicală revoluționează continuu modul în care gestionați și tratați afecțiunile neurologice

Consiliul Județean Argeș în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Pitești a organizat azi la sala mare a Consiliului Județean Argeș Conferința internațională cu tema „Patologia neurochirurgicală – progresul medicinei și al tehnologiei medicale”.

La evenimentul științific care deschide drumul unei ample colaborări profesionale și științifice în domeniul neurochirurgiei au participat personalități marcate din domeniul medicinei. Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, a fost prezent la deschiderea evenimentului alături de deputatul Remus Mihalcea, de vicepreședinții CJ Argeș Adrian Bughiu și Marius Nicolescu și de specialiști și a subliniat importanța acestuia. Gentea a făcut și câteva precizări privind spitalul municipal care va fi construit în Argeș și pentru care astăzi Consiliul Local emite o hotărâre în acest sens.

”La Pitești se desfășoară o importantă conferință internațională de neurochirurgie. A fost o onoare pentru mine să adresez câteva cuvinte la deschiderea acestui eveniment remarcabil!

În calitatea mea de cercetător sunt profund conștient de importanța vitală a domeniului medical, în special a neurochirurgiei în îmbunătățirea calității vieții, și de faptul că suntem martorii unei perioade în care inovarea și cercetarea medicală revoluționează continuu modalitățile în care sunt tratate și gestionate afecțiunile neurologice și neurochirurgicale.
În calitate de reprezentant al administrației locale, angajăm resurse și eforturi, conștienți de importanța infrastructurii medicale de calitate, pentru toți locuitorii noștri.
Este sau nu o coincidență, peste 4 ore vom propune spre aprobare Consiliului Local, studiul de fezabilitate pentru un spital cu 250 de paturi la Pitești!
Sigur că este o provocare excepțională, bugetară și mai ales de resursă umană pentru realizarea acestui obiectiv, dar, cu determinare și colaborare instituțională, vom căuta și găsi soluții.
Cred în oportunități și parteneriate, la fel ca și cercetătorii în medicină, în soluții inovatoare pentru provocările pe care le întâmpinăm!
Îl felicit pe medicul neurochirurg Dr. Alexandru Tudor Goleșteanu pentru inițiativă și implicare activă!
Felicit organizatorii – Spitalul Județean și Consiliul Județean Argeș! Sunt convins că va fi o conferință productivă!”, a spus Gentea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

stropiri

Stropiri contra dăunătorilor plantelor, în perioada 17.06-27.06.2024, la Pitești!

Stropiri contra dăunătorilor plantelor, în perioada 17.06-27.06.2024, la Pitești! Conform recomandărilor primite din partea Unității Fitosanitare Argeș, Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Salpitflor Green S.A., anunță că, în perioada 17.06.2024-27.06.2024, se vor executa tratamente fitosanitare, prin stropiri cu mijloace terestre contra dăunătorilor plantelor, efectuate la arborii și arbuștii ornamentali din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale […]

Citește mai mult...
Măriri de salarii pentru bugetari. Ministrul de Finanţe, anunţ

Salariul minim brut pe economie creşte, nu şi contribuţiile la CAS şi CASS

Salariul minim brut pe economie creşte, nu şi contribuţiile la CAS şi CASS. Din iulie, CAS și CASS se plătesc ca pentru un salariu minim brut de 3.400 de lei, chiar dacă salariul minim brut va creşte la 3.700 de lei. Este o facilitate pe care statul o dă românilor, chiar dacă probabil că aceasta […]

Citește mai mult...

Bani pentru PUG-ul localităților din Argeș

Consiliul Județean Argeș a încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei un contract de finanțare care prevede alocarea de la bugetul de stat a sumei totale de 1.449.992,50 lei pentru elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice generale ale localităţilor şi a regulamentelor locale de urbanism în perioada 2024-2027. Pentru decontarea lucrărilor este necesară încheierea unui […]

Citește mai mult...
TRAFIC