Elevii olimpici, admiși la liceu fără Evaluarea Națională

Elevii vor merge la şcoală până în Ajunul Crăciunului

Elevii olimpici, admiși la liceu fără Evaluarea Națională

Și în 2024, elevii de clasa a VIII-a care se înscriu la liceu și au obținut premiul I la olimpiade naționale sau medalii la competițiile școlare internaționale pot fi acceptați în clasa a IX-a fără a mai susține Evaluarea Națională, potrivit unui proiect pus în dezbatere de Ministerul Educației.

Procedura propusă este similară celei aplicate în ultimii doi ani, când a fost introdusă această posibilitate de admitere pentru olimpici.

Potrivit proiectului care reglementează metodologia, elevii vizați sunt cei care au câștigat, în timpul școlii gimnaziale, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare finanțate și organizate de Ministerul Educației sau au obținut premii I, II sau III, precum și medalii de aur, argint sau bronz la competițiile internaționale recunoscute de Ministerul Educației.

Mai exact, elevii olimpici și cu performanțe remarcabile în timpul gimnaziului vor putea fi admiși la liceu fără a fi necesar să participe la examenele de absolvire a clasei a VIII-a.

„Absolvenții din seria curentă care doresc să participe la admiterea în învățământul liceal, învățământ profesional și învățământ dual, pentru anul școlar 2024-2025, pe baza performanțelor deosebite obținute la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale, pe parcursul gimnaziului, pot participa la procesul de înscriere în clasa a IX-a, într-un singur județ, fără susținerea evaluării naționale și fără susținerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și respectiv, fără a li se calcula media de admitere”, potrivit Ministerului Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Iluminat Public de nivel european la Mioveni

Iluminat Public de nivel european la Mioveni Peste 1.300 de corpuri de iluminat existente în Mioveni vor fi înlocuite cu unele noi, cu un consum redus de energie electrică, echipate cu modul de telegestiune, sistem ce permite ca fiecare lampă să poată fi monitorizată separat și care poate gestiona în parametri optimi rețeaua de iluminat […]

Citește mai mult...

Sens unic de circulație instituit în cartierul Prundu

Sens unic de circulație instituit în cartierul Prundu În data de 21.02.2024, Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a instituit sens unic de circulație pe aleea carosabilă dintre blocurile B8 și B9, care continuă între blocurile B7 și B9 din cartierul Prundu, cu circulație dinspre strada Horia Cloșca și Crișan. Mai exact, sensul unic […]

Citește mai mult...

Noi investiții la Muzeul Județean Argeș

La Muzeul Județean, Consiliul Județean Argeș va implementa alte două proiecte pentru reamenajarea curții interioare și pentru punerea în valoare a ruinelor Schitului Buliga, aflate în spatele clădirii, a anunțat Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș. Însoțit de Sorin Ivașcu, directorul executiv al Direcţiei Strategii, Sinteze, Proiecte cu Finanţare Internaţională și de Cornel Popescu, managerul […]

Citește mai mult...
TRAFIC