Cristian Gentea: Obiectivul de a face din Pitești un oraș sigur este prioritar!

Obiectivul de a face din Pitești un oraș sigur, de a preîntâmpina actele de violență sau de vandalism, infracțiunile în trafic sau furturile în spații publice, dar și necesitatea de a asigura suport organelor legii în situații nefericite ne-a determinat să accelerăm implementarea unui sistem de supaveghere complex și performant, afirmă Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești.

”Nu mai puțin de 1031 de camere sunt acum “ochii” autorităților și asigură un climat care face din Pitești unul dintre cele mai sigure centre urbane din regiune!
Camerele sunt distribuite pe arterele rutiere ale orașului, pe străduțe, în parcuri, în stații, în autobuze, în parcări, dar și în multe alte spații publice.

370 din aceste camere sunt în gestiunea Poliției Locale. Dintre ele, 258 au fost achiziționate de către instituție, iar pentru diferența de 112 municipalitatea a accesat fonduri europene.

Am reușit, de asemenea, să folosim tot bani nerambursabili (224.393 de euro), în cadrul unui proiect de management al traficului, proiect care ne-a permis montarea altor 103 camere video pe arterele din întreg orașul. Acestea asigură atât monitorizarea activității rutiere, cât și analiza intensității traficului și cântărire în mișcare.

Pentru siguranța parcărilor publice, au fost investiți aproape 71.000 de euro, în cadrul unui proiect de management care a permis montarea a 62 de camere de supraveghere în aceste parcări.

La rândul lor, colegii de la SPEP asigură domeniul public al Piteștiului (parcuri, plaje etc) cu 246 camere video.

Inclusiv punctele de transfer din Gheorghe Doja și Costahe Negri sunt supravegheate cu 7 camere.

Alte 105 echipamente de gen sunt destinat stațiilor de autobuz, parte a procesului amplu de modernizare a acestora din urmă.

Nu doar spațiile de așteptare au astfel de sisteme de sigurață, ci și mijloacele de transport publice. 138 dintre autobuzele Piteștiului sunt dotate cu camere de luat vederi.
Desigur, invesițiile făcute în acești trei ani și jumătate de mandat au un rol important în creșterea nivelului de siguranță, dar nu pot eradica complet tendința unoa dintre semenii noștri de a recurge la gesturi nepotrivite și chiar la ilegalități. Recentele episoade de vandalism ne arată o asemenea realitate tristă.

Partea pozitivă este ca implementarea acestui sistem complex, cu 1031 de camera, permite ca insitutțiile din subordinea municipalității să fie de un real ajutor organelor legii în soluționarea corectă a multor spețe, precum și în identificarea rapidă a celor care le comit.

De exemplu, peste 1600 de descărcări ale imaginilor captate au plecat în ultimii ani dinspre Poliția Locală către diferite instituții, în urma solicitărilor și ordonanțelor primite pentru soluționarea unor evenimente nefericite.

La rândul lor, polițiștii piteșteni au folosit datele captate de sistemul video pentru identificarea și sancționarea a peste 2300 de fapte contravenționale, la care s-au mai adăugat alte 574 de înștiințări către cetățeni.

Și dinspre Publitrans a crescut anual volumul de probe livrate Poliției. În 2023, ca urmare a solicitărilor primite de la oamenii legii, conducerea societății de transport public a transmis 86 de filmări captate cu ajutorul camerelor din autobuze, contribuind activ la soluționarea unor dosare de furt, violență sau hărțuire.
Fiecare investiție publică trebuie gândită și făcută raportat la nevoile comunității piteștene, la confortul urban și siguranța cetățenilorși la provocările vremurilor pe care le trăim! Am avut permanent în vedere aceste criterii și nu ne oprim aici!
Mulțumesc pentru încredere!
Suntem o forță împreună!”, transmite Cristian Gentea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

stropiri

Stropiri contra dăunătorilor plantelor, în perioada 17.06-27.06.2024, la Pitești!

Stropiri contra dăunătorilor plantelor, în perioada 17.06-27.06.2024, la Pitești! Conform recomandărilor primite din partea Unității Fitosanitare Argeș, Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Salpitflor Green S.A., anunță că, în perioada 17.06.2024-27.06.2024, se vor executa tratamente fitosanitare, prin stropiri cu mijloace terestre contra dăunătorilor plantelor, efectuate la arborii și arbuștii ornamentali din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale […]

Citește mai mult...
Măriri de salarii pentru bugetari. Ministrul de Finanţe, anunţ

Salariul minim brut pe economie creşte, nu şi contribuţiile la CAS şi CASS

Salariul minim brut pe economie creşte, nu şi contribuţiile la CAS şi CASS. Din iulie, CAS și CASS se plătesc ca pentru un salariu minim brut de 3.400 de lei, chiar dacă salariul minim brut va creşte la 3.700 de lei. Este o facilitate pe care statul o dă românilor, chiar dacă probabil că aceasta […]

Citește mai mult...

Bani pentru PUG-ul localităților din Argeș

Consiliul Județean Argeș a încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei un contract de finanțare care prevede alocarea de la bugetul de stat a sumei totale de 1.449.992,50 lei pentru elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice generale ale localităţilor şi a regulamentelor locale de urbanism în perioada 2024-2027. Pentru decontarea lucrărilor este necesară încheierea unui […]

Citește mai mult...
TRAFIC