Mâna lungă a politicului în justiţie a dat verdictul în cazul primarului Ion Georgescu – rămâne în arest

După o reţinere cu cântec, un flagrant cum nu s-a mai pomenit, un denunţător asupra căruia planează multe semne de întrebare, a venit astăzi rândul justiţiei să îşi demonstreze independenţa mult prea clamată față de politic.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Piteşti a dat verdictul –primarului Ion Georgescu i se respingere contestaţia la decizia de a fi judecat în stare de libertate.

Potrivit legii pe care chiar Curtea de Apel a menţionat-o ca stând la baza deciziei judecătoreşti, contestaţia este respinsă în două situaţii:

– Fie când contestatarul depăşeşte timpul prevăzut pentru depunerea contestaţiei

– Fie când judecătorul consideră că este nefondată.

Prima situaţie cade, căci Ion Georgescu a depus contestaţia aşa cum prevede legea. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a considerat însă că cererea lui Georgescu este nefondată. Nefondată o fi, dar cum pot fi judecaţi în libertate sau sub control judiciar violatori, tâlhari sau alte multe persoane cu adevărat pericole public şi primarul Ion Georgescu, nu? Are cineva cunoştinţă că ar fi vreun bătăuş? Are cineva cunoştinţă de vreun atac agresiv al primarului asupra cuiva? Evident, nu.

Sigur, judecătorii de la noi, ca nicăieri în lumea asta, își fac propriile legi când vine vorba de drepturile lor salariale nejustificat de mari. Cine le-a dat acest drept absurd şi ofensator pentru orice altă categorie profesională? Politicul, în mod evident. De ce nu sunt incluşi magistraţi în categoria generală de drepturi? De ce nu li se taie pensiile aberante şi imposibil de justificat profesional? Răspunsul este unul singur – politicul ţine captiv sistemul judecătoresc, îl recompensează pentru obedienţă şi lipsă de conştiinţă şi demnitate, tocmai pentru a-l folosi ca instrument împotriva candidaţilor mult prea susţinuţi de comunităţi pentru a mai fi marionetele cuiva. Cum Ion Georgescu nu este nici criminal, nici tâlhar, nici violator, nici vreun pericol public, singura concluzie este că se doreşte scoaterea lui Georgescu din viaţa politică, deoarece, nah, ăştia vechi şi cu priză la public nu execută orbeşte orice ordin dat împotriva oamenilor sau a ţării. Aşa s-a întâmplat şi cu alte categorii profesionale scoase în afara jocului doar pentru că nu au dorit să execute ordine. În nicio ţară din lumea civilizată nu veţi găsi judecători la 30 de ani. Doar la noi. Important e să fie proptiţi în locurile de unde să se facă jocul comandat. Nici nu mai contează că, profesional, sunt niştre iluştri mediocri, dacă execută fără comentarii ordinul primit. Aşadar, vorbim aici despre un sistem captiv, care nu are nicio legătură nici cu democraţia, nici cu justiţia şi cu atât mai puţin cu moralitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Iluminat Public de nivel european la Mioveni

Iluminat Public de nivel european la Mioveni Peste 1.300 de corpuri de iluminat existente în Mioveni vor fi înlocuite cu unele noi, cu un consum redus de energie electrică, echipate cu modul de telegestiune, sistem ce permite ca fiecare lampă să poată fi monitorizată separat și care poate gestiona în parametri optimi rețeaua de iluminat […]

Citește mai mult...

Sens unic de circulație instituit în cartierul Prundu

Sens unic de circulație instituit în cartierul Prundu În data de 21.02.2024, Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a instituit sens unic de circulație pe aleea carosabilă dintre blocurile B8 și B9, care continuă între blocurile B7 și B9 din cartierul Prundu, cu circulație dinspre strada Horia Cloșca și Crișan. Mai exact, sensul unic […]

Citește mai mult...

Noi investiții la Muzeul Județean Argeș

La Muzeul Județean, Consiliul Județean Argeș va implementa alte două proiecte pentru reamenajarea curții interioare și pentru punerea în valoare a ruinelor Schitului Buliga, aflate în spatele clădirii, a anunțat Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș. Însoțit de Sorin Ivașcu, directorul executiv al Direcţiei Strategii, Sinteze, Proiecte cu Finanţare Internaţională și de Cornel Popescu, managerul […]

Citește mai mult...
TRAFIC