Un pas uriaş pentru Argeş – A fost inaugurat primul centru de sterilizare şi înregistrare a câinilor

Argeşenii au, începând din data de 17 aprilie 2024, ceea ce nu mai are nimeni în ţară. Un centru pilot de sterilizare şi înregistrare a câinilor, care oferă posibilitatea de a păşi în lumea civilizată şi legală cu privire la existenţa şi soarta celor pe care îi cunoaştem cu toţii ca fiind cei mai buni prieteni ai omului. Câinii sunt animalele pe care Dumnezeu ni le-a oferit ca dar, dar mulţi semeni de – ai noştri au uitat şi de loialitatea totală a acestor animale şi de civilizaţie.
Festivitatea de deschidere a acestui centru unic pe ţară, a cărui apariţie a fost posibilă ca urmare a parteneriatelor dintre DSV Argeş, ANSVSA şi Asociaţia Tierhilfe Hoffnung , s-a bucurat de prezenţa secretarilor de stat şi ministrul adjunct din Ministerul German al Afacerilor Sociale, conducerea DSV Argeş, preşedintele celei mari asociaţii de protecţie a animalelor din Germania, medici veterinari.
După binecuvântarea religioasa a Centrului, Matthias Schmidt (primul președinte al Tierhilfe Hoffnung) și Ana-Maria Voicu (al treilea președinte al Tierhilfe Hoffnung și conducerea adăpostului Smeura) au prezentat invitaților incinta primului centru de sterilizare și înregistrare din România.
Centrul de Sterilizare şi Înregistrare de la Smeura a fost construit într-un timp record, doar 4 luni, şi e gata să deservească, în mod gratuit, tot judeţul Argeş.

În cadrul acestui proiect pilot unic , toți câinii din județul Argeș vor fi microcipati, vaccinati, sterilizati și înregistrati în următorii ani. În acest scop, medicii veterinari din teritoriu vor merge din casă în casă și vor înregistra populația canină.
Potrivit estimarilor autorității veterinare locale, numai în județul Argeș trăiesc aproximativ 185.000 de câini.
Aproximativ 85.000 dintre aceștia sunt câini ai străzii, fără adăpost, care au fost capturați oficial prin lege începând cu anul 2013 și pot fi eutanasiati după o perioadă de detenție de 14 zile.
Tierhilfe Hoffnung e.V. salvează cât mai mulți câini ai străzii de la această soartă crudă. Cu peste 6.000 de câini, adăpostul de animale Smeura poartă tristul titlu de „cel mai mare adăpost de animale din lume”.
Populația de câini de pe stradă crește constant și exponențial, în primul rând din cauza proprietarilor neresponsabili.
Numai sterilizarea completă poate reduce această imensă suferință a animalelor într-un mod durabil și uman.
Cu mesajul „Sterilizează, nu ucide!”, echipa Tierhilfe Hoffnung e.V. luptă pentru drepturile animalelor de pe stradă persecutate încă din anul 2000.
Numai în anul 2023, au fost efectuate 20.948 de sterilizări. Aceste eforturi urmează să fie din nou sporite semnificativ cu ajutorul proiectului pilot.

Atât centrul de sterilizare și înregistrare, cât și proiectul model sunt un motiv de speranță că noi, oamenii din România, putem lucra împreună pentru a reduce în sfârșit populația de câini de pe stradă într-un mod uman. Solicităm ca cele peste 100 de adaposturi publice din țară să fie transformate în centre de sterilizare și înregistrare.

Pentru locații și date, consultați calendarul de pe www.smeura.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

stropiri

Stropiri contra dăunătorilor plantelor, în perioada 17.06-27.06.2024, la Pitești!

Stropiri contra dăunătorilor plantelor, în perioada 17.06-27.06.2024, la Pitești! Conform recomandărilor primite din partea Unității Fitosanitare Argeș, Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Salpitflor Green S.A., anunță că, în perioada 17.06.2024-27.06.2024, se vor executa tratamente fitosanitare, prin stropiri cu mijloace terestre contra dăunătorilor plantelor, efectuate la arborii și arbuștii ornamentali din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale […]

Citește mai mult...
Măriri de salarii pentru bugetari. Ministrul de Finanţe, anunţ

Salariul minim brut pe economie creşte, nu şi contribuţiile la CAS şi CASS

Salariul minim brut pe economie creşte, nu şi contribuţiile la CAS şi CASS. Din iulie, CAS și CASS se plătesc ca pentru un salariu minim brut de 3.400 de lei, chiar dacă salariul minim brut va creşte la 3.700 de lei. Este o facilitate pe care statul o dă românilor, chiar dacă probabil că aceasta […]

Citește mai mult...

Bani pentru PUG-ul localităților din Argeș

Consiliul Județean Argeș a încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei un contract de finanțare care prevede alocarea de la bugetul de stat a sumei totale de 1.449.992,50 lei pentru elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice generale ale localităţilor şi a regulamentelor locale de urbanism în perioada 2024-2027. Pentru decontarea lucrărilor este necesară încheierea unui […]

Citește mai mult...
TRAFIC