Simona Bucura Oprescu: ‘ Nucșoara are păduri cu povești nemuritoare’

Deputatul Simona Bucura Oprescu, președintele Comisiei pentru Administrație Publică din cadrul Camerei Deputaților a fost prezentă la Nucșoara. Acolo, aceasta anunță că a „adoptat” un fag falnic din minunata pădure, totul fiind organizat la inițiativa edilului din localitate.

„Nucșoara are păduri cu povești nemuritoare!

La Nucșoara, chiar pe dealurile de la poarta Făgărașilor care încă mai poartă pașii partizanilor din munți, a fost lansat un proiect turistic unicat care pune în valoare, din punct de vedere turistic, cei 2.544 de #fagi seculari din localitate. Într-un joc fascinant al naturii, numărul fagilor din Nucșoara e similar cu altitudinea Vârfului Moldoveanu, situat pe teritoriul comunei.

Pe coastele acoperite de cununile verzi ale mândrilor fagi seculari am simțit energia locului, am respirat aerul tare al munților și m-am simțit ca într-un veritabil templu al naturii. Sub bolta bolta frunzarului bogat am trăit tainicul farmec al codrului în năzuința lui spre lumină. Este un loc în care în substratul inconștientului simți cum încolțesc lianele care leagă sufletul poporului de acest arbore atât de drag lui. Nu degeaba nu e frunză mai cântată în poeziile populare decât cea de fag!

Așa cum ne-a spus inimosul primar Ion Cojocaru, cei 2.544 de fagi seculari din Nucșoara sunt monitorizați prin puncte GPS, sunt numerotați de la 1 la 2.544 și pot fi ”adoptați” cu suma simbol de 777 de lei, fondurile urmând să fie folosite pentru conservarea arealului și punerea sa în valoare din punct de vedere turistic.

Am „adoptat” și eu un fag falnic la Nucșoara, acolo unde arborii spun povești fără sfârșit, și am străbătut cu pioșenie și recunoștință drumul spre „Altarul Partizanilor”, locul care și acum reverberează în conștiința nucșorenilor și nu numai ca un sanctuar al rezistenței anti-comuniste.

Îl felicit pe primarul Ion Cojocaru pentru această inițiativă inedită și curajoasă de a promova potențialul turistic al zonei și de a transmite generațiilor care vin dragostea pentru natură.

La Nucșoara, comuna cu păduri care au povești nemuritoare, respectul pentru natură este o adevărată religie!”, transmite Simona Bucura Oprescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

SECTOR DE DRUM ÎNCHIS LA MIOVENI!

SECTOR DE DRUM ÎNCHIS LA MIOVENI! Astăzi, 15 iunie, între orele 14:00-15:00, circulația auto va fi suspendată pe Bulevardul Dacia, pe sectorul cuprins între zona LIDL și zona de picnic Făget. Măsura se aplică pentru organizarea celei mai mari parade moto din lume, în cadrul Festivalul CFMOTO DAY ADVENTURE FEST 2024. În intervalul menționat, circulația […]

Citește mai mult...

Mesaje false în numele ANAF

Mesaje false în numele ANAF O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor, persoane juridice, le este solicitată „lista entităților externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro”. Falsificatorii motivează că „scopul acestei solicitări este de a asigura o mai […]

Citește mai mult...

Codul Galben de inundații a fost extins și prelungit

Conform hidrologilor INHGA atenționarea este valabilă până sâmbătă, 15 iunie 2024, ora 09:00, pentru râurile din bazinele hidrografice: Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov şi Giurgiu), Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Olt, Argeş şi Teleorman), Călmăţui (judeţele: Olt şi Teleorman). […]

Citește mai mult...
TRAFIC