Scandal la Bârla: Furt masiv de apă cu iz electoral!

Scandal la Bârla: Furt masiv de apă cu iz electoral!
În comuna Bârla, un scandal major a izbucnit recent în legătură cu distribuirea ilegală de apă potabilă, implicându-l pe primarul liberal Gheorghe Voicu. Acesta este acuzat că ar fi permis racordarea unei rețele suplimentare de apă, construită cu fonduri publice, la conducta principală a SC APĂ CANAL 2000 SA fără respectarea procedurilor legale.

Pe raza comunei Bârla există o rețea extinsă de distribuire a apei potabile, aparținând SC APĂ CANAL 2000 SA. Recent, Primăria Bârla a realizat o rețea suplimentară de distribuire a apei potabile, racordând mai multe gospodării. Conform legii, această rețea trebuia să fie predată către SC APĂ CANAL 2000 SA pentru a fi conectată oficial la conducta principală.

Cu toate acestea, fără știrea și aprobarea companiei de apă, noua rețea a fost racordată ilegal la conducta principală, iar apa potabilă a fost distribuită către gospodării fără ca apometrele să fie sigilate sau să fie întocmite contracte de distribuire a apei cu consumatorii. În consecință, SC APĂ CANAL 2000 SA a observat o creștere nejustificată a consumului de apă în comună și a descoperit această acțiune ilegală.

Specialiștii companiei de apă au oprit alimentarea cu apă a noii rețele și au somat Primăria Bârla să suporte costurile apei consumate ilicit. Inițial, primarul Gheorghe Voicu a refuzat să plătească, sugerând ca banii să fie recuperați de la beneficiarii apei. Cu toate acestea, reprezentanții SC APĂ CANAL 2000 SA au explicat că, fără procese-verbale de sigilare și citire inițială a apometrelor, nu pot pretinde legal bani de la locuitori.

În cele din urmă, primarul Voicu a acceptat să suporte costurile din bugetul primăriei, riscând acuzații penale pentru furt. SC APĂ CANAL 2000 SA a facturat deja contravaloarea a circa 1000 metri cubi de apă potabilă către Primăria Bârla.

Acum, rămâne de văzut ce vor spune cei de la Curtea de Conturi: este legal ca Primăria Bârla să suporte aceste costuri din banii publici? Este corect ca din taxele și impozitele plătite de toți locuitorii să se acopere consumul de apă al câtorva gospodării? Această situație ridică întrebări serioase despre corectitudinea și legalitatea acțiunilor primarului Gheorghe Voicu.

Primarul Gheorghe Voicu este acuzat de manipulare electorală prin distribuirea ilegală de apă potabilă, riscând acuzații penale și critici dure din partea comunității. Într-un context politic tensionat, acuzațiile de „pomeni electorale” și utilizarea necorespunzătoare a fondurilor publice ar putea avea consecințe serioase pentru administrația locală din Bârla.

Această situație subliniază importanța respectării legii și a procedurilor corecte în gestionarea resurselor publice și în relațiile cu companiile de utilități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Măriri de salarii pentru bugetari. Ministrul de Finanţe, anunţ

Salariul minim brut pe economie creşte, nu şi contribuţiile la CAS şi CASS

Salariul minim brut pe economie creşte, nu şi contribuţiile la CAS şi CASS. Din iulie, CAS și CASS se plătesc ca pentru un salariu minim brut de 3.400 de lei, chiar dacă salariul minim brut va creşte la 3.700 de lei. Este o facilitate pe care statul o dă românilor, chiar dacă probabil că aceasta […]

Citește mai mult...

Bani pentru PUG-ul localităților din Argeș

Consiliul Județean Argeș a încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei un contract de finanțare care prevede alocarea de la bugetul de stat a sumei totale de 1.449.992,50 lei pentru elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice generale ale localităţilor şi a regulamentelor locale de urbanism în perioada 2024-2027. Pentru decontarea lucrărilor este necesară încheierea unui […]

Citește mai mult...

Insule ecologice la Curtea de Argeș

Primăria Curtea de Argeș a anunțat că a fost semnat contractul de finanțare pentru insulele ecologice, iar Ministerul Energiei a acceptat spre finanțare proiectul „Producerea energiei electrice din surse regenerabile – etapa II”. „A fost semnat contractul de finanțare, în valoare de 2.458.766 lei pentru proiectul „Construirea de insule ecologice digitalizate în Municipiul Curtea de […]

Citește mai mult...
TRAFIC