Primarul Cristian Gentea și secretarul de stat Vlad Ștefan Niculae, vești de ultimă oră privind noul stadion din Trivale!

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, și Ștefan Vlad Niculae, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, au făcut astăzi într-o conferință de presă și o serie de precizări privind noul stadion din Trivale care urmează să fie construit cu bani de la bugetul național și local.

„Nouă ne-a revenit partea cu demolarea. Demolarea este încheiată. De azi înainte noi nu putem nici să intervenim, nici să influențăm. Nu putem să facem nimic. Toată procedura a fost derulată de CNI. Nu știu câte firme au fost. Am aflat și eu care a fost constructorul care a câștigat în final. Cererea a fost contestată de către o firmă care a fost exclusă, nu de către o firmă care a ajuns în final. Săptămâna trecută am fost întrebat și am spus că, din punctul meu de vedere, în două săptămâni de zile, se încheie, într-un fel sau altul. Procedura este clară la CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor). Ieri dimineață, contestația a fost respinsă pe fond. Mie așa mi se pare, că cineva nu vrea altceva decât să ne încurce, să tergiverseze. Nu este vorba decât de a trage de timp, astfel încât Piteștiul să beneficieze de începerea lucrărilor cât mai târziu posibil. Atât și nimic mai mult. N-avem nicio putere, nicio influență, lucrurile merg normal.”, a spus primarul Gentea.

”Un operator a depus o contestație, dar aceasta a fost respinsă. Următorul pas legal care este de făcut este să înceapă procedurile pentru semnarea contractului. Acest proiect a fost inclus în cele considerate prioritate națională de către Guvern. Pe lângă o dorință a domnului primar Cristian Gentea și a piteștenilor, acest stadion reprezintă și o dorință a țării, pentru că ne dorim să avem obiective importante, așa cum sunt și în alte țări. În cazul noului stadion din Trivale vorbim despre un complex, aici urmând să se desfășoare o variate mare de sporturi. Față de alte stadioane noi, cel din Trivale va produce energie electrică toată săptămâna, ceea ce reprezintă un lucru foarte bun din punct de vedere al economiilor.
Ieri, CNI a mai dat ordinul de începere pentru alte două șantiere. Sala de sport de la Școala Tudor Mușatescu și o grădiniță cu program prelungit”, a spus Ștefan Vlad Niculae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală În mijlocul campaniei electorale pentru alegerile locale, Alina Gorghiu, președinte al PNL Argeș și actual ministru al Justiției, se află sub lumina reflectoarelor pentru presiunile pe care le  exercită asupra notarilor din județul Argeș. Alina Gorghiu urmează să efectueze o vizită oficială în Argeș […]

Citește mai mult...

Cristian Gentea: Am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană

În primul mandat de primar al lui Cristian Gentea s-au făcut investiții majore de infrastructură urbană. „Prin obținerea de finanțări în cadrul unor proiecte naționale, prin demersuri insistente la autoritățile guvernamentale sau prin parteneriate solide cu mediul privat, am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană, fiecare dintre ele având un rol […]

Citește mai mult...

PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI

PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI – 26 – 28 APRILIE 2024 VINERI, 26 APRILIE 2024 DRAGOSTE ȘI PROGRES Ora 19:00 – Sala Studio „Liviu Ciulei” Autor Bogdan Adrian Toma Regia Cătălin Saizescu Scenografia Cristina Ciucu Asistent regie Gabriel Gheorghe Vârsta acceptată +12 Durata spectacolului 120 min. Distribuția: Gabriel Gheorghe, Alina Diaconu, Puiu Mărgescu, Ioana Podăreanu, […]

Citește mai mult...
TRAFIC