Primarul comunei Hârtieşti Cosmin Ștefan.a reuşit să obţină finanţare pentru un centru integrat dedicat oamenilor din comunitate

Hârtieştiul se poate lăuda că va fi una din puţinele comune din ţară şi a treia din Argeş, beneficiare ale centrelor comunitare integrate destinate exclusiv comunităţii locale. Acest lucru a fost posibil datorită primăriei care a ştiut să facă proiecte pentru obţinerea banilor necesari dezvoltării serviciilor din comună. Vorbim aici despre servicii medicale, sociale şi educaţionale. În astfel de centre se pot implica şi organizaţiile non guvernamentale cu activitate destinată persoanelor vulnerabile din comună.
Pe parte medicală, în centrul integrat vor funcţiona, conform unui calendar stabilit, activităţi sanitare cum ar fi analize şi consultaţii, screening, planificare familială, consiliere psihologică şi vor fi organizate caravane medicale. Principalul scop al acestui centru este prevenţia, activitate deloc promovată până acum în ceea ce priveşte menţinerea stării de sănătate a populaţiei, dat atât de necesară şi importantă.
Centrul adună toate soluțiile într-un singur loc. Va fi nevoie de un singur drum, de o singură ușă deschisă spre un viitor mai bun pentru copiii defavorizați, pentru bătrânii defavorizați. De exemplu, pentru copii se aduc laolaltă servicii de bază oferite de echipa comunitară – asistentul social, asistentul medical și consilierul școlar – plus servicii specializate, oferite de profesioniști din diferite domenii, în funcție de nevoi: medic, logoped, psiholog, kinetoterapeut.
Implementarea acestor proiecte sociale este la fel de importantă ca implementarea celor ce vizează modernizarea infrastructurii. Dezvoltarea serviciilor adresate comunității este un criteriu al modernității și a nivelului de trai.”, a explicat primarul Cosmin Ștefan.
Contractul de finanțare este încheiat cu Ministerul Sănătății.
Pe de altă parte, s-a emis ordin de începere pentru cele două proiecte de modernizare a infrastructurii de drumuri și utilități – asfaltare și extinderea rețelei de canalizare.
”Avem, în asociere cu localitățile Boteni, Vulturești și Davidești finanțare și pentru introducerea rețelei de gaze, proiect la care urmează să realizăm studiul de fezabilitate. Va fi, așadar, un an plin!”, a mai declarat edilul șef din Hârtiești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală În mijlocul campaniei electorale pentru alegerile locale, Alina Gorghiu, președinte al PNL Argeș și actual ministru al Justiției, se află sub lumina reflectoarelor pentru presiunile pe care le  exercită asupra notarilor din județul Argeș. Alina Gorghiu urmează să efectueze o vizită oficială în Argeș […]

Citește mai mult...

Cristian Gentea: Am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană

În primul mandat de primar al lui Cristian Gentea s-au făcut investiții majore de infrastructură urbană. „Prin obținerea de finanțări în cadrul unor proiecte naționale, prin demersuri insistente la autoritățile guvernamentale sau prin parteneriate solide cu mediul privat, am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană, fiecare dintre ele având un rol […]

Citește mai mult...

PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI

PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI – 26 – 28 APRILIE 2024 VINERI, 26 APRILIE 2024 DRAGOSTE ȘI PROGRES Ora 19:00 – Sala Studio „Liviu Ciulei” Autor Bogdan Adrian Toma Regia Cătălin Saizescu Scenografia Cristina Ciucu Asistent regie Gabriel Gheorghe Vârsta acceptată +12 Durata spectacolului 120 min. Distribuția: Gabriel Gheorghe, Alina Diaconu, Puiu Mărgescu, Ioana Podăreanu, […]

Citește mai mult...
TRAFIC