Peste 11.500 de misiuni specifice desfășurate de jandarmii argeșeni în anul 2023

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș a avut loc evaluarea activității instituției pentru anul 2023. Activitatea de bilanț a fost prezentată de către colonel TOMA Marius Cezar, inspector șef al I.J.J. Argeș, în prezența cadrelor unității și a directorului Direcției Management Operațional din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, colonel Grigore Cristian.

În anul 2023, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, au desfășurat un număr de 11.565 de misiuni pe linia asigurării și restabilirii ordinii publice, dar și a menținerii ordinii publice, în cooperare cu celelalte instituții abilitate.

Asigurarea și restabilirea ordinii publice, misiuni principale ale Jandarmeriei, au constituit o prioritate, iar efortul principal a fost direcționat în vederea executării în condiții cât mai bune a acestor misiuni, pentru a preîntâmpina producerea de evenimente care să ducă la tulburări grave ale ordinii publice, cu impact major asupra siguranței cetățeanului. Printr-o prezență activă și fermă a jandarmilor argeșeni, în anul 2023 la nivelul județului Argeș nu au fost înregistrate tulburări grave ale ordinii publice.

Pentru creșterea siguranței cetățenilor, jandarmii montani din cadrul Posturilor de Jandarmi Montane Rucăr și Arefu au fost prezenți permanent la datorie prin acțiuni de patrulare pe traseele turistice.

Din punct de vedere al rezultatelor obținute, jandarmii argeșeni au aplicat în anul 2023 un număr total de 2.959 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 961.630 lei.

Pe linia constatării faptelor de natură penală, în anul 2023 au fost constatate în mod independent 140 de fapte de natură penală. Jandarmii care au acționat în cooperare cu structurile de poliție au constatat un număr de 59 de fapte de natură penală cu 60 autori.

Pe parcursul anului 2023 au fost desfășurate 276 de acțiuni de pregătire anti-infracțională și antivictimală a populației în cadrul a 22 de proiecte de parteneriat educațional, având ca obiectiv principal prezervarea climatului de ordine și siguranță publică, precum și apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a proprietății publice și private.

În anul 2023, efectivele inspectoratului au asigurat paza la 31 de obiective de pe raza județului, supravegherea și intervenția la 447,5 km conducte magistrale de transport produse petroliere și au executat 495 de misiuni de pază a transporturilor de valori, bunuri, produse cu caracter special și corespondență clasificată.

În anul 2023 jandarmii argeșeni au gestionat 785 de apeluri de urgență prin S.N.U.A.U. 112.

Realizări importante au avut loc și în domeniul fondurilor europene, în anul 2023 Jandarmeria Argeș având în implementare două proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile, după cum urmează:

– Proiectul LIFE „Crearea unei zone de natură sălbatică în sudul Munților Carpați, România” în care unitatea a avut calitatea de beneficiar

– Proiectul „Reabilitare termoenergetică a clădirii CI Bloc administrativ din cadrul I.J.J. Argeș” care a vizat creșterea eficienței energetice, având în vedere respectarea cerințelor specifice principiilor dezvoltării durabile și egalității de șanse. Valoarea proiectului a fost de 4.987.733,67 lei, unitatea realizând o economie de aproximativ 1.450.000 lei.

În anul 2024, pentru realizarea obiectivelor propuse de întreaga echipă a I.J.J. Argeș, direcțiile de acțiune vor fi concentrate pe creșterea performanței activităților operative și de suport, precum și a capacității instituționale de gestionare a situațiilor din domeniul ordinii publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală În mijlocul campaniei electorale pentru alegerile locale, Alina Gorghiu, președinte al PNL Argeș și actual ministru al Justiției, se află sub lumina reflectoarelor pentru presiunile pe care le  exercită asupra notarilor din județul Argeș. Alina Gorghiu urmează să efectueze o vizită oficială în Argeș […]

Citește mai mult...

Cristian Gentea: Am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană

În primul mandat de primar al lui Cristian Gentea s-au făcut investiții majore de infrastructură urbană. „Prin obținerea de finanțări în cadrul unor proiecte naționale, prin demersuri insistente la autoritățile guvernamentale sau prin parteneriate solide cu mediul privat, am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană, fiecare dintre ele având un rol […]

Citește mai mult...

PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI

PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI – 26 – 28 APRILIE 2024 VINERI, 26 APRILIE 2024 DRAGOSTE ȘI PROGRES Ora 19:00 – Sala Studio „Liviu Ciulei” Autor Bogdan Adrian Toma Regia Cătălin Saizescu Scenografia Cristina Ciucu Asistent regie Gabriel Gheorghe Vârsta acceptată +12 Durata spectacolului 120 min. Distribuția: Gabriel Gheorghe, Alina Diaconu, Puiu Mărgescu, Ioana Podăreanu, […]

Citește mai mult...
TRAFIC