Ministrul Simona Bucura-Oprescu a semnat foaia de parcurs a Uniunii Europene pentru economie socială

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a semnat foaia de parcurs a Uniunii Europene pentru economie socială

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a semnat, la Liège, foaia de parcurs a Uniunii Europene pentru economie socială.

Documentul întărește rolul pe care îl au statele membre de a dezvolta întreprinderi nu doar profitabile ci și incluzive și sustenabile.

„Creșterea sărăciei reprezintă un risc uriaș pentru Uniunea Europeană. Iar economia socială poate fi unul dintre cele mai importante instrumente la îndemână pentru noi toți. De aceea trebuie să sprijinim integrarea persoanelor vulnerabile. Tot astăzi, la București, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a depus un proiect în cadrul programului „Educație și formare” în valoare de 4 milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale”, a declarat, în deschiderea conferinței de la Liège, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Economia socială reprezintă activitățile organizate independent de sectorul public, al căror scop este să servească interesul general sau interesele unei colectivități.

Economia socială are la bază iniţiativa privată și voluntară, cu un grad ridicat de autonomie şi responsabilitate, precum şi distribuirea limitată a profitului către asociaţi.

România are o tradiție îndelungată în economia socială, de la dezvoltarea produselor de artizanat în asociații cooperatiste și până la întreprinderile special dedicate persoanelor cu dizabilități. Noul concept pune accent pe digitalizare ca mijloc de promovare a economiei sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Iluminat Public de nivel european la Mioveni

Iluminat Public de nivel european la Mioveni Peste 1.300 de corpuri de iluminat existente în Mioveni vor fi înlocuite cu unele noi, cu un consum redus de energie electrică, echipate cu modul de telegestiune, sistem ce permite ca fiecare lampă să poată fi monitorizată separat și care poate gestiona în parametri optimi rețeaua de iluminat […]

Citește mai mult...

Sens unic de circulație instituit în cartierul Prundu

Sens unic de circulație instituit în cartierul Prundu În data de 21.02.2024, Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a instituit sens unic de circulație pe aleea carosabilă dintre blocurile B8 și B9, care continuă între blocurile B7 și B9 din cartierul Prundu, cu circulație dinspre strada Horia Cloșca și Crișan. Mai exact, sensul unic […]

Citește mai mult...

Noi investiții la Muzeul Județean Argeș

La Muzeul Județean, Consiliul Județean Argeș va implementa alte două proiecte pentru reamenajarea curții interioare și pentru punerea în valoare a ruinelor Schitului Buliga, aflate în spatele clădirii, a anunțat Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș. Însoțit de Sorin Ivașcu, directorul executiv al Direcţiei Strategii, Sinteze, Proiecte cu Finanţare Internaţională și de Cornel Popescu, managerul […]

Citește mai mult...
TRAFIC