În cei patru ani de mandat, primarul din Bălilești a reușit să identifice și să îndeplinească nevoile comunității

Cea mai importantantă calitate a unui primar este aceea de a identifica nevoile oamenilor , proiectele necesare pentru dezvoltarea localității pe care o administrează și de a găsi modalitatea de a le implementa. Un astfel de primar este Victor Cătălin Turturică, care a prioritizat nevoile, punând pe primul loc viitorul acestei comune – copiii. Ca urmare, și-a concetrat activitatea pe dezvoltarea infrastructurii din educație pentru ca fiecare copil din Bălilești să aibă toate condițiile necesare desfășurării unui act de educație calitativ.
“Prin evaluările făcute, Primăria Bălilești a accesat maximul de fonduri din ce se putea accesa la nivelul unei localități. Astfel, parte din proiectele inițiate au devenit eligibile, au fost contractate și se află în curs de finalizare sau au fost deja finalizate, unele sunt în proceduri de licitație publică, iar altele sunt în proces de semnare a contractelor de finanțare.
Una dintre principalele preocupări ale administrației a ținut de dezvoltarea sistemului de învățământ, iar în acest sens, pe parcursul anilor, s-a urmărit implementarea mai multor proiecte, precum:
– dotarea tuturor sălilor de clasă cu echipamente digitale pentru realizarea unui act educativ performant;
– achiziționarea de materiale sanitare pentru a depăși cu brio perioada pandemiei;
– eficientizarea energetică a Școlii Golești-Priboaia din satul Priboaia, comuna Bălilești, prin dotarea cu pompă de căldură, montarea panourilor solare, termoizolarea planșeului și a întregii clădiri cu vată bazaltică, înlocuirea termopanelor vechi, schimbarea instalațiilor sanitare și a tuturor pardoselilor“, a declarat primarul Victor Cătălin Turturică.
Primarul Turturică a mai spus că “în scurt timp, noul proiect aflat în implementare „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Comuna Bălilești, județul Argeș” va face mare bucurie copiilor, cadrelor didactice și în cele din urmă și familiilor care au copii la școală. Toate sălile de clasă vor avea mobilier nou, adaptat pentru fiecare categorie de vârstă, table noi și dulapioare individuale pentru cărțile și caietele copiilor pe care în prezent le cară zilnic la școală.
De asemenea, tot prin acest proiect, vor avea parte de laborator de informatică, laborator de biologie dotat corespunzător, cabinet de istorie, cabinet de geografie și o sală nouă de sport“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Euro2024 se vede live, la Mioveni!

Euro2024 se vede live, la Mioveni! Începând de luni, 17 Iunie, toate meciurile din cadrul Campionatului European de fotbal Euro2024 se vor putea urmării live, pe mega ecranul LED, montat în Centrul Civic. Pentru spectatori vor fi aduse și bănci. “Vă așteptăm să vizionăm împreună meciurile și să ne susținem echipa favorită! Hai România!”, transmite […]

Citește mai mult...

Film reproiectat, la Cinema București

Film reproiectat, la Cinema București Duminică, 16 iunie, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi reproiectat filmul „Brâncoveanu. Ecce Homo”, regizat de Dan Pița, în rolurile principale fiind Constantin Pușcașu, Daniela Nane, Dorel Vișan, Claudiu Bleonț, Marius Bodochi și Marius Stănescu. Bazat pe un controversat caz real! Prețul unui bilet la […]

Citește mai mult...

Cristian Gentea: Minciuna are picioare nu scurte, ci foarte scurte!

Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, “N-am jignit și n-am răspuns la niciun atac în campania electorală! A venit însă momentul să insist în a-i informa pe piteșteni, cei care n-au avut informații sau au fost intoxicați cu teme false de campanie. Am fost atacat cu 3 subiecte: semafoare, stații de autobuz și Pădurea Trivale. Voi […]

Citește mai mult...
TRAFIC