Gentea: Piteștiul se schimbă, iar noi ținem pasul cu acest proces de modernizare

Gentea: Piteștiul se schimbă, iar noi ținem pasul cu acest proces de modernizare
Condițiile în care preșcolarii din Pitești sunt educați și îngrijiți au fost permanent pe lista de priorități a administrației conduse de Cristian Gentea.
Numeroase investiții, majoritatea din fonduri externe, au fost direcționate către grădinițele din Pitești astfel încât acestea să arate cât mai bine, să aibă spații cât mai moderne și să permită desfășurarea activităților cu copiii în cel mai prietenos mediu.
”2,2 milioane de euro – bani nerambursabili pentru reabilitarea și dotarea a 4 grădinițe
Grădinița “Castelul Fermecat” a fost modernizată, beneficiind de reparații la instalațiile electrice și termice și dotări noi. Valoarea proiectului: peste 280.000 euro, din care 98% bani nerambursabili.
Alți peste 1.000.000 de euro, fonduri PNRR, vor fi investiți în aceeași grădiniță în cadrul unui amplu proiect de renovare energetică, proiect care va asigura o reducere considerabilă a costurilor de funcționare, dar și condiții mai bune pentru copii și cadrele didactice!
La Grădinița “Căsuța Poveștilor”, mansarda clădirii a căpătat viață. Aici au fost amenajate o sală de repetiții, două săli de lucru pentru copii, grupuri sanitare și au fost achiziționate dotări noi. Valoarea proiectului: peste 280.000 euro, din care 98% bani nerambursabili.
Grădinița “Aripi Deschise” are un corp nou de clădire finalizat, trotuare refăcute în zona locului de joacă și în curtea interioară, dar și dotări noi. Valoarea proiectului: peste 350.000 euro, din care 98% bani nerambursabili.
La Grădinița „Primii Pași”au fost finalizate lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii, au fost dotate spațiile de joacă cu mobilier nou și sălile de clasă cu echipamente. Valoarea proiectului: peste 314.000 euro, din care 98% bani nerambursabili.
De asemenea, la aceeași unitate, am investit încă 375.600 de euro din bugetul local pentru alte tipuri de reparații având ca obiectiv recompartimentări, montarea de tâmplărie rezistentă la foc pentru bucătărie și camera centralei, înlocuirea tâmplăriei interioare acolo unde a fost cazul, podele, pereți, tavane, mascări, ceramică, demontare sobe, reamenajare grupuri sanitare, montare iluminat de siguranță, montare instalații detecție și semnalizare la incendiu, izolare cu vată minerală etc.
Da, construim o grădiniță de 1000 mp în Prundu!
Având în vedere necesitățile tinerelor familii și cererea tot mai mare venită dinspre această zonă a Piteștiului, a fost deja demarată construcția acestei grădinițe, în Bulevardul Petrochimiștilor, în cadrul Școlii Gimnaziale „Mircea Eliade”!
Vestea la fel de bună este că ridicarea și dotarea noii grădinițe se face în baza unui proiect depus de municipalitate, cu fonduri de la CNI! Valoarea proiectului este de 1.000.000 de euro!
Grădinița va avea 1000 de mp, va deservi 120 de preșcolari organizați pe 6 grupe, în sistem cu program prelungit. Unitatea va dispune de toate dotările: bucătărie, cabinet medical, vestiare, grupuri sanitare, spălătorie, birouri etc.
1,47 milioane de euro bani nerambursabili pentru dotarea grădinițelor
Începând din acest an, 11 grădinițe din Pitești vor avea dotări de ultimă generație, atât în ceea ce privește mobilierul, cât și echipamentele pe care le folosesc în procesul educativ. Am atras fonduri nerambursabile de 1.471.816 de euro doar pentru aceste tipuri de dotări moderne în grădinițe. Iată ce finanțare revine fiecărei unități prinsă în proiect:
Grădinița „Floare de Colț” – dotări de 138.820 euro
Grădinița „Căsuța Poveștilor” – dotări de 140.014 euro
Grădinița „Micul Prinț” – dotări de 128.307 euro
Grădinița „Rază de Soare” – dotări de 119.386 euro
Grădinița „Albă ca Zăpada” – dotări de 217.748 euro
Grădinița „Armonia” – dotări de 89.440 euro
Grădinița „Dumbrava Minunată” – dotări de 90.143 euro
Grădinița „Pui de Lei” – dotări de 79.724 euro
Grădinița „Aripi Deschise” – dotări de 108.874 euro
Grădinița „Castelul Fermecat” – dotări de 108.874 euro
Grădinița „Castelul Magic” – dotări de 70.803 euro
Conform cerințelor ISU, am investit din bugetul local 473.500 de euro pentru conformarea la normele de siguranță a Grădinițelor „Floare de Colț” și „Castelul Magic”
Piteștiul se schimbă, iar noi ținem pasul cu acest proces de modernizare, valorificând fiecare oportunitate de finanțare externă pentru a îmbunătății condițiile în toate domeniile de activitate!
Mulțumesc pentru încredere!
Suntem o forță împreună!”, transmite primarul Cristian Gentea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Insule ecologice la Curtea de Argeș

Primăria Curtea de Argeș a anunțat că a fost semnat contractul de finanțare pentru insulele ecologice, iar Ministerul Energiei a acceptat spre finanțare proiectul „Producerea energiei electrice din surse regenerabile – etapa II”. „A fost semnat contractul de finanțare, în valoare de 2.458.766 lei pentru proiectul „Construirea de insule ecologice digitalizate în Municipiul Curtea de […]

Citește mai mult...

610 muncitori și 190 de utilaje pe șantierul autostrăzii Curtea de Argeș – Tigveni

Pe șantierul secțiunii 4 (Tigveni – Curtea de Argeș) a autostrăzii Sibiu – Pitești se lucrează într-un ritm susținut, iar mobilizarea este corespunzătoare, pe șantier fiind prezenți în momentul de față 610 muncitori și 190 de utilaje și echipamente de construcții, transmite Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). De asemenea, excavațiile în tunelul […]

Citește mai mult...

Euro2024 se vede live, la Mioveni!

Euro2024 se vede live, la Mioveni! Începând de luni, 17 Iunie, toate meciurile din cadrul Campionatului European de fotbal Euro2024 se vor putea urmării live, pe mega ecranul LED, montat în Centrul Civic. Pentru spectatori vor fi aduse și bănci. “Vă așteptăm să vizionăm împreună meciurile și să ne susținem echipa favorită! Hai România!”, transmite […]

Citește mai mult...
TRAFIC