Gentea: Peste 100 de clădiri au beneficiat de reabilitarea fațadelor

Peste 100 de clădiri au fost reabilitate, chioșcurile stradale au fost înlocuite în Pitești. Cristian Gentea a susținut din prima zi de mandat reabilitarea aspectului urban.

”Am susținut, din prima mea zi de mandat, reabilitarea aspectului urban. Cred cu tărie că, pas cu pas, cartier cu cartier, orașul trebuie să capete un aspect din ce în ce mai îngrijit, misiune care revine, în parteneriat: municipalității, asociațiilor de proprietari și cetățenilor.

Fiecare avem roluri clare, definite prin lege, dar și prin misiunea civică ce trebui să guverneze administrarea unui oraș. Au fost implementate, în acești 3 ani și jumătate, numeroase măsuri, mai mari sau mai mici, mai plăcute sau mai puțin plăcute, dar fiecare dintre ele a dus la un Pitești semnificativ mai îngrijit, cochet și aproape de așteptările cetățenilor!

✅️ Au fost înlocuite construcțiile provizorii din categoria chioșcurilor stradale.
Din 72 de spații licitate, 43 au fost ocupate, iar noile tipuri de chioșcuri au început să fie montate, asigurând unitate vizuală și un aspect îngrijit, după modelele pe care le întâlnim pretutindeni în afară.

✅️ Peste 100 de clădiri au beneficiat de reabilitarea fațadelor.

✅️ 242 de terenuri neîngrijite au fost identificate, numai în anul 2023, fiind dispuse măsuri de somare a proprietarilor în vederea curățirii și amenajării acestora. În foarte multe locații, persistența administrației se vede cu ochiul liber după ani de bălării și mormane de gunoaie! Separat, numai anul trecut, s-au emis somații pentru 43 de proprietari pe ale căror terenuri creștea ambrozie!

✅️ Am sesizat de fiecare dată neglijența față de spațiile publice, comportamentele lipsite de civism și bun simț, actele de vandalism și bătaia de joc la adresa patrimoniului local. S-au intensificat, în vederea descurajării, măsurile de sancționare a celor care batjocoresc bunurile comunității sau lasă mizerie în urma lor. Astfel, numărul acțiunilor de constatare și sancționare a contravențiilor a crescut cu 70% față de anul 2020, iar sume încasate la bugetul local au crescut cu 96% față de același an de referință.

✅️ Au fost înlocuite și reabilitate 287 bănci stradale, numai în 2023.

✅️ Au fost reparați 16713 mp de parcări și s-au amenjat 130 de noi locuri de parcare, numai în 2023.

✅️ Au fost reparați 6024 mp trotuare, numai în anul 2023.

✅️ Au fost înlocuite stațiile vechi, inestetice și insalubre destinate transportului public de călători, noile stații având nu doar un desing estetic și modern, dar și dotări precum: panouri de informare, panouri digitale interactive, camere video, puncte multi USB etc.

✅️ Au fost soluționate 6418 solicitări ale asociațiilor de proprietari.

✅️ 33 asociații de proprietari au fost premiate pentru curățenie, în scopul încurajării modelelor de bună practică în ceea ce privește comportamentul civic.

✅️ 12 tone de deșeuri au fost colectate în cadrul unei campanii de ecologizare în Pădurea Trivale, zona Podul Râul Argeș, zona Turcești, zona Balotești – Zamfirești, desfășurată în cadrul proiectului „Voluntar în orașul tău: Piteștiul meu curat!” – proiect finanțat de AFM, în cadrul unui contract semnat de Primăria Pitești cu Ministerul Mediului.

✅️ Peste 121.000 de euro, din care 99,8% bani nerambursabili am obținut prin Programul RO – Mediu (granturile SEE și Norvegiene) pentru un proiect în cadrul căruia au fost elaborate deja studiul privind identificarea zonelor cu capacitate scăzută de drenare a apelor pluviale și studiul de fezabilitate privind îngroparea cablurilor electrice/de telecomunicații în subteran.

Așa cum am spus : pas cu pas, cartier cu cartier, Piteștiul s-a schimbat și se schimbă !

Vă mulțumesc pentru încredere!
Suntem o forță împreună!”, transmite Cristian Gentea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Euro2024 se vede live, la Mioveni!

Euro2024 se vede live, la Mioveni! Începând de luni, 17 Iunie, toate meciurile din cadrul Campionatului European de fotbal Euro2024 se vor putea urmării live, pe mega ecranul LED, montat în Centrul Civic. Pentru spectatori vor fi aduse și bănci. “Vă așteptăm să vizionăm împreună meciurile și să ne susținem echipa favorită! Hai România!”, transmite […]

Citește mai mult...

Film reproiectat, la Cinema București

Film reproiectat, la Cinema București Duminică, 16 iunie, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi reproiectat filmul „Brâncoveanu. Ecce Homo”, regizat de Dan Pița, în rolurile principale fiind Constantin Pușcașu, Daniela Nane, Dorel Vișan, Claudiu Bleonț, Marius Bodochi și Marius Stănescu. Bazat pe un controversat caz real! Prețul unui bilet la […]

Citește mai mult...

Cristian Gentea: Minciuna are picioare nu scurte, ci foarte scurte!

Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, “N-am jignit și n-am răspuns la niciun atac în campania electorală! A venit însă momentul să insist în a-i informa pe piteșteni, cei care n-au avut informații sau au fost intoxicați cu teme false de campanie. Am fost atacat cu 3 subiecte: semafoare, stații de autobuz și Pădurea Trivale. Voi […]

Citește mai mult...
TRAFIC