Gentea: Colonia s-a transformat în Cartierul ACH! Electricitate, gaze, apă, canal și asfalt pentru fostul “oraș de carton”

Gentea: Colonia s-a transformat în Cartierul ACH! Electricitate, gaze, apă, canal și asfalt pentru fostul “oraș de carton”
Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, anunță că va merge în noaptea de Înviere la Biserica Sfântul Mina, lăcaș de cult ce deservește piteștenii din cartierul ACH.
”E un loc de suflet pentru mine, din motive pe care le voi expune mai jos.
Nu eram încă primar al Piteștiului când am intrat în contact cu cetățenii din fosta colonie ACH și am descoperit acolo un cartier care nu avea nimic de-a face cu ideea de centru urban, darămite cu cea de civilizație.
Ani în șir, această zonă a Piteștiului a fost lăsată nu doar la marginea geografică, ci și la cea administrativă a orașului.
Am spus încă de atunci că voi face din fosta Colonie ACH un obiectiv primordial și nu a trecut nici un an fără ca această zonă să beneficieze de investiții noi, de măsuri menite să o transforme în ceea ce este și trebuie să fie: un cartier de facto al Piteștiului.
Astăzi, în 2024, cele 144 de familii care locuiesc aici au parte de toate condițiile pe care le merită: curent electric, gaze naturale, apă, canalizare și, mai nou, asfalt.
Vorbim deja despre un nou cartier al Piteștiului!
2021. Am realizat transferul rețelei electrice de la Hidroconstrucția la CEZ și s-a demarat procesul de branșamente individuale.
2022. A început introducerea rețelei de distribuție a gazelor naturale, primul branșament fiind cel al Bisericii Sfântul Mina – cel mai îndepărtat consumator din rețea.
2023. S-a finalizat rețeaua de apă și canalizare.
2024. Au fost realizate lucrări de asfaltare.
Un alt obiectiv recent legat de acest cartier a fost bifat chiar în luna aprilie: Grădinița rămâne să deservească această comunitate, copiii nu vor fi relocați. Ca urmare a demersurilor municipalității, s-a încheiat un contract de comodat cu Hidroconstrucția SA, pentru un spațiu de 107,87 mp, împreună cu terenul în suprafață de 254 mp. Acesta va rămâne la dispoziția Grădiniței cu Program Normal Nr. 6, structură ce funcționează în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” Pitești.
Nu lăsăm pe nimeni în urmă! Fiecare cartier din Pitești trebuie să aibă toată infrastructura publică necesară unor condiții civilizate și confortului urban!
Mulțumesc pentru încredere!
Suntem o forță împreună!”, transmite Cristian Gentea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

stropiri

Stropiri contra dăunătorilor plantelor, în perioada 17.06-27.06.2024, la Pitești!

Stropiri contra dăunătorilor plantelor, în perioada 17.06-27.06.2024, la Pitești! Conform recomandărilor primite din partea Unității Fitosanitare Argeș, Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Salpitflor Green S.A., anunță că, în perioada 17.06.2024-27.06.2024, se vor executa tratamente fitosanitare, prin stropiri cu mijloace terestre contra dăunătorilor plantelor, efectuate la arborii și arbuștii ornamentali din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale […]

Citește mai mult...
Măriri de salarii pentru bugetari. Ministrul de Finanţe, anunţ

Salariul minim brut pe economie creşte, nu şi contribuţiile la CAS şi CASS

Salariul minim brut pe economie creşte, nu şi contribuţiile la CAS şi CASS. Din iulie, CAS și CASS se plătesc ca pentru un salariu minim brut de 3.400 de lei, chiar dacă salariul minim brut va creşte la 3.700 de lei. Este o facilitate pe care statul o dă românilor, chiar dacă probabil că aceasta […]

Citește mai mult...

Bani pentru PUG-ul localităților din Argeș

Consiliul Județean Argeș a încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei un contract de finanțare care prevede alocarea de la bugetul de stat a sumei totale de 1.449.992,50 lei pentru elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice generale ale localităţilor şi a regulamentelor locale de urbanism în perioada 2024-2027. Pentru decontarea lucrărilor este necesară încheierea unui […]

Citește mai mult...
TRAFIC