Gentea: Ce dragă îmi este Filarmonica Pitești!

Gentea: Ce dragă îmi este Filarmonica Pitești!

”Ce dragă îmi este Filarmonica Pitești!”, afirmă Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, care declară că a urmărit cu mare bucurie în suflet evoluția fabuloasă pe care această instituție vibrantă a culturii piteștene a avut-o în ultimii ani!

”Astăzi este sărbătoare la Filarmonică și le urez – în numele comunității noastre – ani mulți înainte, cu performanțe, dedicare și apreciere pe măsura eforturilor depuse!

În 2023, Filarmonica și-a dublat numărul de spectatori!

22.946 de melomani au fost prezenți la evenimentele organizate în sală și peste 20.000 de spectatori au participat la concertele în aer liber!

Multe dintre spectacole au fost sold out!

Concertele în premieră, cu cele mai apreciate trupe din țară – Proconsul, Direcția 5, Holograf, Voltaj, Vița de Vie – au sporit considerabil atractivitatea Filarmonicii.

Le vor urma The Mono Jacks și Bere Gratis în acest an…

Au urmat pe scena din Pitești nume mari ale muzicii românești precum Marcel Pavel, Paula Seling, Irina Baianț, iar artiștii noștri au mers, la rândul lor – pentru spectacol muzical și aplauze – la ultimele două ediții ale Festivalului Internațional George Enescu, în 2021 și 2023, dar și la concerte de amploare în București, Sibiu sau Brașov.

De asemenea, tot în 2023, Filarmonica Pitești și-a continuat misiunea civică, organizând 19 concerte educative, pentru aproximativ 8.000 de elevi, din 27 de unități de învățământ.

Dincolo de actul artistic, din punct vedere administrativ, Filarmonica a devenit un jucător activ în proiectele pentru dezvoltare și modernizare.

Pentru noul Teatru Vară, instituția a accesat 1.000.000 euro, bani de la Ministerul Dezvoltării. În toamnă, vom avea în Parcul Ștrand, un obiectiv public drag piteștenilor, reabilitat și modernizat.

Totodată, instituția piteșteană a devenit prima filarmonică verde din România, prin montarea a 72 de panouri fotovoltaice, care au redus consumul mediu anual cu 40%.
Proiectul a fost realizat cu bani de la Ministerul Dezvoltării și a avut o valoare de 45.000 de euro.

S-au alăturat acestora, alte proiecte realizate din fonduri naționale precum scena destinată concertelor în aer liber, iluminatul led sau un pian de concert nou.

Astăzi, la ceas aniversar, pe scena Filarmonicii urcă Felicia Filip, cetățean de onoare al Piteștiului, într-un spectacol sold-out!

Mâine, ne întâlnim cu toții în Piața Primăriei, începând cu ora 19:00, pentru un concert excepțional în aer liber cu Gheorghe Zamfir – Regele Naiului!
Ca municipalitate, sprijinim de la an la an mai mult evoluția accelerată a Filarmonicii, nevoile instituției și ale echipei care ne fac atât de mândri!

Mulțumesc pentru încredere!
Suntem o forță împreună!”, transmite Cristian Gentea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Euro2024 se vede live, la Mioveni!

Euro2024 se vede live, la Mioveni! Începând de luni, 17 Iunie, toate meciurile din cadrul Campionatului European de fotbal Euro2024 se vor putea urmării live, pe mega ecranul LED, montat în Centrul Civic. Pentru spectatori vor fi aduse și bănci. “Vă așteptăm să vizionăm împreună meciurile și să ne susținem echipa favorită! Hai România!”, transmite […]

Citește mai mult...

Film reproiectat, la Cinema București

Film reproiectat, la Cinema București Duminică, 16 iunie, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi reproiectat filmul „Brâncoveanu. Ecce Homo”, regizat de Dan Pița, în rolurile principale fiind Constantin Pușcașu, Daniela Nane, Dorel Vișan, Claudiu Bleonț, Marius Bodochi și Marius Stănescu. Bazat pe un controversat caz real! Prețul unui bilet la […]

Citește mai mult...

Cristian Gentea: Minciuna are picioare nu scurte, ci foarte scurte!

Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, “N-am jignit și n-am răspuns la niciun atac în campania electorală! A venit însă momentul să insist în a-i informa pe piteșteni, cei care n-au avut informații sau au fost intoxicați cu teme false de campanie. Am fost atacat cu 3 subiecte: semafoare, stații de autobuz și Pădurea Trivale. Voi […]

Citește mai mult...
TRAFIC