Filarmonica Pitești, concert la Sibiu, în cadrul “Classics for Pleasure”

Festivalul “Classics for Pleasure” revine anul acesta în Piața Mare din Sibiu, în perioada 19-23 iulie 2023, cu cea de-a XIII-a ediție.
Ediția din acest an, intitulată A Lasting Legacy reunește, ca de fiecare dată muzicieni apreciați de publicul de muzică clasică, din țară și din străinătate.
Festivalul va debuta pe 19 iulie cu tradiționalul concert Sounds of Reverence în Biserica Ursulinelor. Un cvnintet de alămuri va interpreta un repertoriu coral de excepție, transpus special pentru suflători.
Cea de-a doua seară este dedicată copiilor, cu precădere celor mai mici dintre ei, cu vârsta de până la 10 ani. Pe 20 iulie aceștia vor avea ocazia să descopere într-un mod inedit viața și opera lui Mozart, într-un spectacol dinamic și interactiv, intitulat Classic for Fun.
Frumusețea peisajului natural specifică Sibiului va fi invocată în Scenery in Music, o odă cu „charm” american ce va fi pusă în scenă în seara de 21 iulie de Orchestra Filarmonicii Pitești – dirijor Cristian Lupeș, solistă Gina Sandu.
Festivalul va continua cu concertul Everybody’s Music, o expresie a conceptului că muzica clasică reprezintă o forță unificatoare la nivelul societății civile, unul dintre pilonii pe care s-a dezvoltat festivalul. În acest spectacol, MH Orchestra, acompaniați de soprana Oana Serban și baritonul Florin Budnaru vor urca pe scena festivalului din Piața Mare din Sibiu în data de 22 iulie.
Ultima seară a festivalului, 23 iulie, va aduce în fața publicului invitații speciali ai ediției din acest an. Soprana Paula Iancic și tenorul Teodor Ilincăi, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu si dirijorul David Crescenzi, vor revela iubitorilor de muzică clasică formatul Proms of Delight, format unic cu care festivalul a debutat în anul 2003 și care aduce în prim plan crossovers orginale.
Festivalul în aer liber este un eveniment de înaltă ținută care aduce publicului larg muzica cultă – pornind de la spectacole interactive pentru copii, pană la muzica clasică germană și italiană, continuand cu uverturi și arii celebre din opere, muzicaluri sau muzica de film, în interpretarea unor renumiți artisti ai momentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Târgul de Mărțișor Pitești 2024: 127 de producători și comercianți!

Târgul de Mărțișor Pitești 2024: 127 de producători și comercianți! Ediția 2024 a Târgului de Mărțisor – Pitești se va desfășura în Piața „Vasile Milea”, în perioada 23 februarie – 10 martie. Astăzi, 22 februarie, la sediul Primăriei Municipiului Pitești, a avut loc tragerea la sorți în urma căreia s-a stabilit locul ocupat de fiecare […]

Citește mai mult...

Întreruperi de energie electrică în Ştefăneşti, în data de 23.02.2024

Întreruperi de energie electrică în Ştefăneşti, în data de 23.02.2024 În data de 23.02.2024, în intervalul orar 09:00 – 17:00, Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice la consumatorii casnici şi agenţii economici din Ștefănești, fiind executate lucrări programate în rețelele electrice pentru prevenirea și corectarea avariilor, pentru creșterea gradului de siguranță și continuitate în […]

Citește mai mult...

Senatorul Cristina Stocheci, alături de membrii din Asociaţia „Organizația Judeţeană Argeş” Basarab I a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere

Senatorul PSD de Argeș Cristina Stocheci a petrecut astăzi un plăcut şi emoţionant moment de revedere cu membrii din Asociaţia „Organizația Judeţeană Argeş” Basarab I a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere. ”Felicitări pentru tot ce ați realizat sub culorile drapelului național! Reprezentați veritabile exemple demne de urmat și din acest motiv vă încurajez […]

Citește mai mult...
TRAFIC