Drumul lui Făt Frumos – un proiect educativ artistic inițiat de Fundația Abracadabra și co-finanțat de Ministerul Culturii – vine la Pitești Fest!

Drumul lui Făt Frumos – un proiect educativ artistic inițiat de Fundația Abracadabra și co-finanțat de Ministerul Culturii – vine la Pitești Fest!

Vineri, 17 mai 2024, de la ora 18:30, piteștenii mari și mici sunt invitați la un spectacol inedit de teatru, ce va avea loc pe scena din Piața Primăriei, în cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele Municipiului Pitești.

„Drumul lui Făt Frumos”, o inițiativă a Fundației Abracadabra derulată din 2017, propune o suită de spectacole inspirate din basmele românești, din mitologia și folclorul poporului nostru, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, dar și părinților sau bunicilor acestora.

Spectacolele pentru copii sunt realizate printr-o metodă inovativă numită „educație prin joc și teatru”, metodă dezvoltată de actorul Marian Râlea pe parcursul celor peste 30 de ani de experiență în teatrul pentru copii. Ea presupune transpunerea copiilor participanți în ipostazele eroilor, fiecare copil urcând pe scenă, participând la joc și rezolvând provocările induse de personaje precum Vâjbaba, Lupul, Moșul Codrului etc.

Derulat în locații neconvenționale precum cetăți, parcuri, piațete, curți de muzee sau castele, proiectul îi ajută pe cei mici să descopere moștenirea culturală națională prin joc și teatru.

Accesul la spectacole este liber, fără o limitare a numărului de participanți, intenția fiind tocmai formarea noului public și dezvoltarea audienței, proiectul urmărind să unească generațiile în spiritul basmelor românești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

stropiri

Stropiri contra dăunătorilor plantelor, în perioada 17.06-27.06.2024, la Pitești!

Stropiri contra dăunătorilor plantelor, în perioada 17.06-27.06.2024, la Pitești! Conform recomandărilor primite din partea Unității Fitosanitare Argeș, Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Salpitflor Green S.A., anunță că, în perioada 17.06.2024-27.06.2024, se vor executa tratamente fitosanitare, prin stropiri cu mijloace terestre contra dăunătorilor plantelor, efectuate la arborii și arbuștii ornamentali din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale […]

Citește mai mult...
Măriri de salarii pentru bugetari. Ministrul de Finanţe, anunţ

Salariul minim brut pe economie creşte, nu şi contribuţiile la CAS şi CASS

Salariul minim brut pe economie creşte, nu şi contribuţiile la CAS şi CASS. Din iulie, CAS și CASS se plătesc ca pentru un salariu minim brut de 3.400 de lei, chiar dacă salariul minim brut va creşte la 3.700 de lei. Este o facilitate pe care statul o dă românilor, chiar dacă probabil că aceasta […]

Citește mai mult...

Bani pentru PUG-ul localităților din Argeș

Consiliul Județean Argeș a încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei un contract de finanțare care prevede alocarea de la bugetul de stat a sumei totale de 1.449.992,50 lei pentru elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice generale ale localităţilor şi a regulamentelor locale de urbanism în perioada 2024-2027. Pentru decontarea lucrărilor este necesară încheierea unui […]

Citește mai mult...
TRAFIC