De Mărţişor, La Teatrul Davila: KOANA KIRITZA

PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI pentru perioada 1-3 MARTIE

VINERI, 1 MARTIE 2024

URMUZ
Ora 19:00 – Sala Studio „Liviu Ciulei”
Autor / Valeriu Butulescu
Regizor artistic / Mona Gavrilaș
Scenografia / Miruna Varodi
Coregrafia / Florin Fieroiu
Vârsta recomandată +16
Distribuție: Gogu Preda, Adrian Duță, Alina Diaconu, Petrișor Diamantu, Robert Tudor, Mihai Savu, Ionuț Oanță.

„Un text aparte, o comedie cu accente dramatice în care erotismul se amestecă subtil cu politicul. URMUZ prezintă o lume bizară. Intrăm, de la bun început, în mintea lui Mitică și vedem toate angoasele, tot vidul interior, toate întrebările care nu mai au răspuns. O lume așa cum o percepe Mitică, adică fără sens. Așa că Moartea devine practic o necesitate, un drum firesc.

URMUZ (Mitică) este tot mai afectat de vidul interior, de golirea cuvintelor și a faptelor sale. Piesa ne vorbește despre singurătate, prietenie adevărată și căutarea sensului vieții….Să știm de ce trăim!” (Mona Gavrilaș, regizor artistic)

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală sau accesând următorul link https://www.mystage.ro/spectacole/urmuz-3871?af=57

SÂMBĂTĂ, 2 MARTIE 2024

FATA MOȘULUI ȘI FATA BABEI
Ora 11:30 – Sala Studio „Liviu Ciulei”
Autor / Ion Creangă
Adaptarea scenică / Toma Hogea
Regia / Toma Hogea
Scenografia / Mihaela Dinu Pițigoi
Muzica / Radu Sanduloviciu
Distribuția: George Slătioreanu, Mihai Savu, Gabriela Roșu, Olga Podaru, Cristina Muscalu, Andreea Botescu-Boțîrcă, Alina Diaconu, Aura Floroiu, Cristina Dumitru.

Universul creat de poveștile lui Ion Creangă și-a clădit trăinicia pe mesajele transmise. Pe de o parte copii savurează aventurile personajelor, iar pe de altă parte învață, în cel mai plăcut mod, lecții importante de viață.

„Fata Moșului și Fata Babei” este basmul care îi învață pe copii să facă diferența dintre bun și rău, dintre frumos și urât, despre generozitate, empatie și hărnicie. O poveste pentru cei mici predată, cu mare artă, de cei mari. Vă așteptăm cu drag!

SPECTACOL SOLD OUT

SÂMBĂTĂ, 2 MARTIE 2024

KOANA KIRITZA
Ora 19:00 – Sala Mare
Adaptare de Ionela Dănilă și Marian Stan, după Vasile Alecsandri
Regie artistică și scenografie / Sandu Grecu
Compozitor / Dan Dimitriu
Coregrafie /Andreea Drugulescu
Costume / Ana Gabriela Lemnaru

Distribuția: Adriana Drugulescu, Puiu Ion Mărgescu, Larisa Trăistaru, Cristina Muscalu, Florin Dobre, Andreea Drugulescu, Cătălin Mirea, Vlad Popescu, Marius Pieca, Dan Andrei, Mihai Savu, George Slătioreanu, Marius Furtună.

Baletul: Irene Dumitru, Loredana Neagoe, Lorena Sandu, Lucreția Preda, Maria Popa, Ruxandra Dimulescu, Daniel Maricescu, Valentin Dobriță, Vlad Sandu, Silviu Dobrița.

Orchestra: Anton Dumitru, Vicențiu Perniu, Ionel Dragomir, Bogdan Giurea, Ionuț Mihalcea, Alexandru Iordache, George Diaconescu, Ștefan Gilă, Alin Petra, Bogdan Folea, Robert Fulfuc, Răzvan Antonio Mihăiță.

S-a emancipat KOANA KIRITZA! Uită tot ce știi despre celebrul personaj al operei lui Vasile Alecsandri și vino să vezi cu ochii tăi marea sa transformare!

Sub amprenta regizorală Sandu GRECU, nume de referință în sfera artistică, KIRITZA, personajul care stârnește hohote de râs doar prin simpla sa apariție, îmbracă haine noi pentru marea întâlnire cu publicul argeșean.

Se ferchezuiește, se rumenește, își ia neamurile și urcă pe scena Teatrului „Alexandru Davila” pentru un spectacol „cum n-a văzut Parisul”.

Printr-o serie de situații comice, Kiritza, boieroaica ce are pretenții de aleasă aristocrată, își trădează pe de o parte lipsa de educație, iar pe de altă parte dorința de a parveni.

Mamă a trei copii, două fete și un băiat, moșiereasă cu veleități de mare doamnă și cu preocupări mondene, Koana Kiritza reușește să capteze interesul și să se facă remarcată. Personajul are atâta lipici la public încât a reușit performanța de a umple săli întregi de spectacole de-a lungul mai multor generații. Se lasă cu dans, cu muzică și cu multă voie bună! Decorurile și costumele atent alese sunt puse în valoare de actorii Teatrului ,,Alexandru Davila” care, îmbinând talentul, munca și farmecul personal reușesc să dea o notă aparte spectacolului a cărui faimă a trecut testul timpului. Un spectacol pentru starea de bine!

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând https://www.mystage.ro/spectacole/koana-kiritza-3857?af=57

DUMINICĂ 3 MARTIE 2024

FĂT-FRUMOS DIN LACRIM
Ora 19:00 – Sala Mare
Dramatizare după Mihai Eminescu
Regia și ilustrația muzicală Gabriel Apostol
Scenografia Clara Dărângă
Animație Bogdan Iorga / Clara Dărângă
Vârsta acceptată + 5
Distribuția: Florin Dobre, George Slătioreanu, Mihai Savu, Marius Furtună, Ionuț Oanță, Aura Floroiu, Cristina Dumitru, Andreea Botescu-Boțîrcă, Olga Podaru, Gabriela Roșu, Cristina Muscalu.

Anul teatral 2024 debutează la Teatrul „Alexandru Davila” cu premiera „Făt-Frumos din lacrimă”, dramatizare după basmul poetului național Mihai Eminescu.

Textul este recomandat de programa școlară în vigoare. Este un basm cult care are ca sursă de inspirație basmul popular românesc, o poveste care ne-a încântat copilăria, provocându-ne imaginația și dorința de a citi.

„Făt-Frumos din lacrimă” a fost publicat pentru prima oară la 15 noiembrie 1870, în revista „Convorbiri literare” (Iași), apoi în volumul postum „Proză și Versuri” (Editor V.G. Morțun, Iași, 1890).

Gabriel Apostol, regizor și actor cu o îndelungată experiență în lumea teatrului de animație, și Clara Dărângă, scenografa spectacolului, aduc pe scenă păpuși mici sau supradimensionate, în mânuire directă, combinate cu proiecții video, creând astfel o lume dinamică, vie, captivantă, unde Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana, Muma Pădurii, calul năzdrăvan, împărați și împărătese duc clasica luptă dintre bine și rău. Iar actorii-mânuitori reușesc să creeze imagini inspirate, modificând cu măiestrie semnificația inițială a obiectului (păpușa), generând metafore scenice cu un puternic impact emoțional.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția teatrală sau accesând următorul link https://www.mystage.ro/spectacole/fat-frumos-din-lacrima-4260?af=57.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Înalt Prea Sfințitul Calinic Argeșeanul, invitat la Conferințele Filarmonicii Pitești

Înalt Prea Sfințitul Calinic Argeșeanul, invitat la Conferințele Filarmonicii Pitești Filarmonica Pitești organizează vineri, 26 aprilie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, o nouă ediție a conferințelor-recital ale Filarmonicii Pitești. Dacă invitatul lunii trecute a fost actorul Constantin Cotimanis, în vinerea dinaintea Floriilor, invitatul lui Mădălin Voicu Jr. este Înalt Prea Sfințitul Calinic Argeșeanul, […]

Citește mai mult...

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală În mijlocul campaniei electorale pentru alegerile locale, Alina Gorghiu, președinte al PNL Argeș și actual ministru al Justiției, se află sub lumina reflectoarelor pentru presiunile pe care le  exercită asupra notarilor din județul Argeș. Alina Gorghiu urmează să efectueze o vizită oficială în Argeș […]

Citește mai mult...

Cristian Gentea: Am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană

În primul mandat de primar al lui Cristian Gentea s-au făcut investiții majore de infrastructură urbană. „Prin obținerea de finanțări în cadrul unor proiecte naționale, prin demersuri insistente la autoritățile guvernamentale sau prin parteneriate solide cu mediul privat, am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană, fiecare dintre ele având un rol […]

Citește mai mult...
TRAFIC