Cristian Gentea: 4000 MP DE SPAȚII VERZI NOI! UNDE ERA BETON ÎNAINTE, ACUM E VERDE!

Gentea, anunț important despre raportul către Agenția pentru Protecția Mediului Argeș 4.000 de mp de spații verzi noi, toate create de la începutul mandatului domniei sale până la data respectivă.

”Anul trecut, am putut raporta către Agenția pentru Protecția Mediului Argeș 4.000 de mp de spații verzi noi, toate create de la începutul mandatului meu până la data respectivă.
Acestea au fost amenajate în diferite zone din intravilan, în domeniul public, prin reconversia și refuncționalizarea unor terenuri degradate.
✅️ Pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi nou create s-au plantat conifere, arbori, arbuști, gard viu și flori!
✅️ Au fost gazonate suprafețe extinse, în mai multe zone și s-au introdus sisteme de irigat automatizate.
✅️ Au fost eliminate construcții provizorii care nu mai corespundeau din punct de vedere estetic și funcțional, iar suprafețele eliberate au fost reamenajate ulterior ca spații verzi.
Dincolo de un plus de 4000 mp noi, rezultați din ️zone reconvertite, în Pitești există suprafețe semnificative de spații verzi, parcuri, locuri de agrement etc de a căror îngrijire echipele Salpitflor se ocupă cu hărnicie și talent!
Se execută permanent lucrări specifice fiecărui sezon pentru întreținerea în bună stare a acestor spații!
Detaliile de mai jos vobesc de la sine despre modul în care ne ocupăm, ca administrație, zi de zi de aspectul orașului nostru drag!
🍀 Peste 40.000 mp de spațiu verde a fost reabilitat, cu sistem de irigație automatizat și rulouri de gazon;
🍀 Peste 12.000 mp de spații verzi stradale au fost amenajate cu sistem de irigație automatizat și rulouri de gazon;
🍀 Peste 5000 mp însumează sensurile giratorii reabilitate cu gazon și flori de sezon;
🍀 Peste 7.000 mp de spații verzi au fost reamenajate în parcuri, scuaruri și zone de agrement;
🍀 A fost reabilitată complet una dintre cele mai importante intrări în Municipiul Pitești, cea dinspre Podul Viilor! 10.000 mp de spațiu verde amenajat cu sistem de irigație automatizat, rulouri de gazon și rabate florale;
🍀 Expo-Parc a devenit, în proporție de 100%, parc cu sistem de irigație automatizat, iar rulourile de gazon sunt montate în proporție de 85%;
🍀 Peste 155.000 de arbori și arbuști plantați în Municipiul Pitești;
🍀 Peste 1.000.000 de bulbi plantați în zona centrală, în parcuri și în cartierele municipiului Pitești;
🍀 Peste 1.600.000 de răsaduri de flori plantate în tot orașul.
Piteștiul a devenit un oraș pe care oaspeții îl definesc ca fiind extrem de frumos, îngrijit și plin de culoare! Pas cu pas, lucrăm la transformarea fiecărui cartier într-o oază urbană în care eficiența spațiilor edilitare se combină perfect cu frumusețea spațiilor naturale!
Mulțumesc pentru încredere!
Suntem o forță împreună!”, transmite primarul Cristian Gentea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Măriri de salarii pentru bugetari. Ministrul de Finanţe, anunţ

Salariul minim brut pe economie creşte, nu şi contribuţiile la CAS şi CASS

Salariul minim brut pe economie creşte, nu şi contribuţiile la CAS şi CASS. Din iulie, CAS și CASS se plătesc ca pentru un salariu minim brut de 3.400 de lei, chiar dacă salariul minim brut va creşte la 3.700 de lei. Este o facilitate pe care statul o dă românilor, chiar dacă probabil că aceasta […]

Citește mai mult...

Bani pentru PUG-ul localităților din Argeș

Consiliul Județean Argeș a încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei un contract de finanțare care prevede alocarea de la bugetul de stat a sumei totale de 1.449.992,50 lei pentru elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice generale ale localităţilor şi a regulamentelor locale de urbanism în perioada 2024-2027. Pentru decontarea lucrărilor este necesară încheierea unui […]

Citește mai mult...

Insule ecologice la Curtea de Argeș

Primăria Curtea de Argeș a anunțat că a fost semnat contractul de finanțare pentru insulele ecologice, iar Ministerul Energiei a acceptat spre finanțare proiectul „Producerea energiei electrice din surse regenerabile – etapa II”. „A fost semnat contractul de finanțare, în valoare de 2.458.766 lei pentru proiectul „Construirea de insule ecologice digitalizate în Municipiul Curtea de […]

Citește mai mult...
TRAFIC