Concert vocal-simfonic extraordinar aniversar, la Filarmonica Pitești

Concert vocal-simfonic extraordinar aniversar, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 23 mai, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, concertul vocal-simfonic extraordinar aniversar prilejuit de împlinirea a 17 ani de la primul concert.

Alături de dirijorul Tiberiu-Dragoș Oprea revin soprana Felicia Filip și tenorul Răzvan Săraru. În program: S. Drăgoi – Fragment din Suita „Petrecere populară”, B. Smetana – „Dansul comedianților”, J. Strauss – „Galopul Suspinelor”, J. Brahms – „Dans Ungar Nr. 1”, F. Lehar – „Aur și Argint”, M. Negrea – „Tarantella”, G. Bizet – „Farandola”, J. Brahms – „Dans Ungar Nr. 5”, A. Borodin – „Dansuri polovțiene”, J. Strauss – Aria Contesei din „Sânge vienez”, I. A. Teodorovici – „Eminescu”, Roșu și Negru – „Pseudofabula”, Dendrino – „Sărmane lăutar” din „Lăsați-mă să cânt”, G. Grigoriu – „Muzica”, Curtis – „Non ti scordar”, Dendrino – „Te iubesc” din „ Lăsați-mă să cânt”, Kalman – „Buna ziua, fericire” din „Maritza”, G. Verdi – „La Traviata” („Brindisi”).

Cetățean de Onoare al Piteștiului, soprana Felicia Filip a început studiile muzicale, ca violonistă, la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Piteşti, orientându-se ulterior către canto, la clasa profesoarei Cornelia Voica (Şcoala Populară de Arte Piteşti). Absolventă a Conservatorului din Bucureşti, la clasa profesor Georgeta Stoleriu, Felicia Filip are o carieră naţională şi internaţională de succes, cântând în repetate rânduri pe cele mai mari scene ale lumii: Covent Garden, Wiener Staatsoper, teatrele de operă din: Hamburg, Viena, Dresda, Barcelona, Frankfurt, Toronto, Toulouse, Bologna, Roma, Moscova. Deţine un repertoriu vast de operă, operetă, lieduri şi muzică vocal-simfonică, susţinând spectacole şi concerte cu soliştii Monserrat Caballe, Roberto Alagna, Francesco Araiza, Juan Pons, Franco Farina, Salvatore Fisichella, Marcelo Alvarez, Fabio Armiliato. Este prima soprană din România care a cântat cu o trupă rock, asemeni lui Montserrat Caballe şi Freddie Mercury. A realizat un album de rock simfonic împreună cu formaţia Iris, album intitulat „Athenaeum”. În prezent este director general al Oprerei Comice pentru Copii din București.

Licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa prof. Ionel Voineag, tenorul Răzvan Săraru a participat și la cursuri de măiestrie organizate de Virginia Zeani, Grace Bumbry, Raina Kabaivanska, Tom Krause, George Emil Crăsnaru. A susţinut numeroase spectacole şi concerte pe scenele din România, Germania, Japonia, Elveţia, Polonia, Austria. A fost semifinalist la concursul „Regina Elisabeta” de la Buxelles, a obținut Marele Premiu la concursurile „Ionel Perlea” şi „Paul Constantinescu” și Premiul de excelenţă al Uniunii Criticilor şi Muzicologilor din România, pentru rolul Alfredo Germont din Proiectul „Traviata 150”. A mai concertat la Filarmonica Pitești în stagiunile trecute.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 50 de lei sau 40 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

stropiri

Stropiri contra dăunătorilor plantelor, în perioada 17.06-27.06.2024, la Pitești!

Stropiri contra dăunătorilor plantelor, în perioada 17.06-27.06.2024, la Pitești! Conform recomandărilor primite din partea Unității Fitosanitare Argeș, Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Salpitflor Green S.A., anunță că, în perioada 17.06.2024-27.06.2024, se vor executa tratamente fitosanitare, prin stropiri cu mijloace terestre contra dăunătorilor plantelor, efectuate la arborii și arbuștii ornamentali din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale […]

Citește mai mult...
Măriri de salarii pentru bugetari. Ministrul de Finanţe, anunţ

Salariul minim brut pe economie creşte, nu şi contribuţiile la CAS şi CASS

Salariul minim brut pe economie creşte, nu şi contribuţiile la CAS şi CASS. Din iulie, CAS și CASS se plătesc ca pentru un salariu minim brut de 3.400 de lei, chiar dacă salariul minim brut va creşte la 3.700 de lei. Este o facilitate pe care statul o dă românilor, chiar dacă probabil că aceasta […]

Citește mai mult...

Bani pentru PUG-ul localităților din Argeș

Consiliul Județean Argeș a încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei un contract de finanțare care prevede alocarea de la bugetul de stat a sumei totale de 1.449.992,50 lei pentru elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice generale ale localităţilor şi a regulamentelor locale de urbanism în perioada 2024-2027. Pentru decontarea lucrărilor este necesară încheierea unui […]

Citește mai mult...
TRAFIC