Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 4 – 9 martie 2024, evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 4 – 9 martie 2024, evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

Medalionul cultural-educativ „Sub semnul Mărțișorului”, susținut de elevi de la Colegiul Național „Alexandru Odobescu”, sub îndrumarea profesorului și istoricului Ionel Claudiu Dumitrescu, eveniment care se va desfășura luni, 4 martie, de la ora 11:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Medalion artistic cu Stelian Necșoi”, coordonat de poetul, cantautorul, artistul plastic, profesorul de limba și literatura franceză Stelian Necșoi, luni, 4 martie, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Prelegerea cu tema “Luna și istoriile ei culturale”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, susținut de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 4 martie, de la ora 20:00.

Prelegerea cu tema „Identitate și Roluri”, susținută de psihologul-clinician Codruța Drăgan, eveniment care va avea loc marți, 5 martie, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Conferința cu tema „Zalmoxis și războinicii lupi”, în cadrul proiectului cultural “Culisele istoriei – Mari inițiați și societăți secrete”, susținut de scriitorul Cristian Cocea, director executiv al Direcției pentru Cultură Argeș, eveniment care se va desfășura marți, 5 martie, de la ora 17:30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Vernisajul expoziției tematice cu titlul „Primăvară colorată”, realizată de copii și tineri instituționalizați de la Complexul de tip familial “Valea Mare”, miercuri, 6 martie, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Expoziția va cuprinde obiecte artizanale specifice, mărțișoare și felicitări confecționate de autori cu sprijinul educatorilor: Iordache Iuliana, Rădulescu Emilia și Didiță Roxana.

Dialogul cu tema “Poezia ca destin”, în cadrul proiectului “Personalități Culturale Piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, având-o ca invitată pe poeta Nicoleta Popa, eveniment care va avea loc miercuri, 6 martie, de la ora 14:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Prelegerea cu tema „Vechi Biserici din București”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Biografii de Excepție”, coordonat de muzeograful, scriitorul, dr. în istorie prof. Octavian Dărmănescu, miercuri, 6 martie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Vernisajul expoziției de grafică sub genericul „Scriitori – chipuri și destine”, realizată de artistul plastic și profesoara de arte plastice Adina Romanescu, eveniment care se va desfășura joi, 7 martie, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Dialogul cu tema „Omul şi talantul”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, având-o invitată pe Andra Zaharia, consilier dezvoltare personală şi specialist în comunicare socială şi relaţii publice, joi, 7 martie, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Spectacolul de pian sub genericul „Ghioceii muzicali”, susținut de copiii care urmează cursul de pian sub îndrumarea profesorului Denis Stancu, la Centrul Cultural Pitești, eveniment care va avea loc sâmbătă, 9 martie, de la ora 11:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Înalt Prea Sfințitul Calinic Argeșeanul, invitat la Conferințele Filarmonicii Pitești

Înalt Prea Sfințitul Calinic Argeșeanul, invitat la Conferințele Filarmonicii Pitești Filarmonica Pitești organizează vineri, 26 aprilie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, o nouă ediție a conferințelor-recital ale Filarmonicii Pitești. Dacă invitatul lunii trecute a fost actorul Constantin Cotimanis, în vinerea dinaintea Floriilor, invitatul lui Mădălin Voicu Jr. este Înalt Prea Sfințitul Calinic Argeșeanul, […]

Citește mai mult...

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală În mijlocul campaniei electorale pentru alegerile locale, Alina Gorghiu, președinte al PNL Argeș și actual ministru al Justiției, se află sub lumina reflectoarelor pentru presiunile pe care le  exercită asupra notarilor din județul Argeș. Alina Gorghiu urmează să efectueze o vizită oficială în Argeș […]

Citește mai mult...

Cristian Gentea: Am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană

În primul mandat de primar al lui Cristian Gentea s-au făcut investiții majore de infrastructură urbană. „Prin obținerea de finanțări în cadrul unor proiecte naționale, prin demersuri insistente la autoritățile guvernamentale sau prin parteneriate solide cu mediul privat, am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană, fiecare dintre ele având un rol […]

Citește mai mult...
TRAFIC