BIOM24 – Bienala de arhitectură Oltenia – Muntenia: premierea și expoziția celor mai bune proiecte, în cadrul Zilelor Municipiului Pitești!

BIOM24 – Bienala de arhitectură Oltenia – Muntenia: premierea și expoziția celor mai bune proiecte, în cadrul Zilelor Municipiului Pitești!

Organizată de către Filiala Argeș a Ordinului Arhitecților din România, tema ediției 2024 a Bienalei de Arhitectură Oltenia-Muntenia (BIOM24) este „RECENT”. Asociat lansării expoziției celor mai bune proiecte din ultimii ani, reunind 10 județe din Oltenia și Muntenia, Filiala Argeș dorește să atragă atenția asupra unor calități arhitecturale ale fondului construit recent (adică de după război) și asupra felului în care aceste calități pot fi afectate de programele de eficientizare energetică.

În acest scop, au fost selectate mai multe clădiri și zone emblematice ale Piteștiului de după război pentru acțiuni publice care să atragă atenția asupra unor valori locale: Clădirea CJ Argeș, proaspăt renovată, clădirea Casei Universitarilor (fostul restaurant Panoramic), renovată, dar neutilizată încă la potențialul ei real, și cartierul Calea București (1962-1964), care a trecut prin mai multe etape de renovare, și care merită recunoscut pentru calitățile sale.

Programul evenimentelor deschise publicului, în cadrul acestei ediții desfășurate sub egida Zilelor Municipiului Pitești, este următorul:

• Conferințele juriului Bienalei, Mihael Desman (din Slovenia) și Ilinca Mănăilă (din Elveția, de origine română), care vor vorbi despre renovări de clădiri rezidențiale și publice din portofoliile proprii de lucrări – sala de conferințe a Consiliului Județean Argeș, sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 10:30.

• Festivitatea de premiere a celor mai bune proiecte din ultimii ani din Filialele asociate pentru realizarea Bienalei: 4 filiale ale Ordinului Arhitecților din România, care acoperă 10 județe din Oltenia și Muntenia. Festivitatea va avea loc la Casa Universitarilor din Pitești (Bd. Eroilor, nr. 4, colț cu str. Teilor), sâmbătă, 18 mai, de la ora 17:00. Expoziția va fi deschisă publicului până la ora 1:00 a.m., în noaptea muzeelor (18-19 mai), și va putea fi vizitată până pe 26 mai.

• Turul cartierului Calea București, deschis publicului, poate cel mai plăcut cartier al Piteștiului construit după război. Turul va fi efectuat împreună cu elevi ai claselor de arhitectură de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” și va pune în discuție tema unei moșteniri arhitecturale, dincolo de noțiunea de monument istoric, și conectarea acestei moșteniri cu sustenabilitatea fondului construit. Turul va avea loc marți, 21 mai, între orele 10:30 și 11:30, cu punct de întâlnire Business Forum Pitești, la statuie.

#biom24 #PiteștiFest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

stropiri

Stropiri contra dăunătorilor plantelor, în perioada 17.06-27.06.2024, la Pitești!

Stropiri contra dăunătorilor plantelor, în perioada 17.06-27.06.2024, la Pitești! Conform recomandărilor primite din partea Unității Fitosanitare Argeș, Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Salpitflor Green S.A., anunță că, în perioada 17.06.2024-27.06.2024, se vor executa tratamente fitosanitare, prin stropiri cu mijloace terestre contra dăunătorilor plantelor, efectuate la arborii și arbuștii ornamentali din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale […]

Citește mai mult...
Măriri de salarii pentru bugetari. Ministrul de Finanţe, anunţ

Salariul minim brut pe economie creşte, nu şi contribuţiile la CAS şi CASS

Salariul minim brut pe economie creşte, nu şi contribuţiile la CAS şi CASS. Din iulie, CAS și CASS se plătesc ca pentru un salariu minim brut de 3.400 de lei, chiar dacă salariul minim brut va creşte la 3.700 de lei. Este o facilitate pe care statul o dă românilor, chiar dacă probabil că aceasta […]

Citește mai mult...

Bani pentru PUG-ul localităților din Argeș

Consiliul Județean Argeș a încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei un contract de finanțare care prevede alocarea de la bugetul de stat a sumei totale de 1.449.992,50 lei pentru elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice generale ale localităţilor şi a regulamentelor locale de urbanism în perioada 2024-2027. Pentru decontarea lucrărilor este necesară încheierea unui […]

Citește mai mult...
TRAFIC