Atenție la creditele aprobate, dar nesolicitate.

bani lei

O bancă din România avertizează cu privire la creditele nesolicitate, o nouă metodă de fraudă care face ravagii.

”Escrocii digitali au ieșit din nou la vânătoare. Lumea are încă o dată nevoie de supereroi antifraudă. De data asta, răufăcătorii au un truc nou de care poate nu ai mai auzit: phone spoofing” își avertizează ING Bank clienții.

”Pe scurt, ei își falsifică numerele de telefon ca să pară că te sună banca, poliția sau chiar BNR-ul. Azi îți dezvăluim schema lor și cum să te ferești de ea.

Cum te prind în capcană?

Ca orice personaj malefic, ei vor ținti către cei mai ușor de convins. Planul lor decurge cam așa:

Vești bune de la bancă

Te sună un „angajat” care zice că ți s-a aprobat un credit, deși tu n-ai cerut așa ceva. Cel de la telefon te va încuraja să cauți numărul de telefon pe internet, pentru a te convinge că numărul este autentic. Tu devii îngrijorat și insiști că nu ai aplicat pentru niciun credit, moment în care cel de la telefon îți va spune că, în acest caz, datele tale au fost compromise și că, în scurt timp, vei primi un apel din partea poliției pentru a te ajuta.

„Poliția” sare în ajutor

Prin această tehnologie este compromisă imaginea unor persoane publice și este folosită deseori în promovarea unor oferte „incredibile” și oportunități de investiții sau îmbogățire rapidă.

Apelul „băncii”

Fraudatorii invită angajații companiei să se înregistreze pe diverse platforme, ca mai apoi să preia controlul contului lor.

Ce s-a întâmplat, de fapt?

Tocmai ai fost păcălit să iei un credit pe care să-l transferi în contul unui fraudator.

Cum îți dai seama că ceva nu e în regulă?

Poliția nu te va ruga niciodată prin telefon să le oferi ajutor. Totul se întâmplă rapid. Te grăbesc ca să nu ai timp să devii sceptic.

Ce poți face să te protejezi?

Este simplu. Închide și sună înapoi la numărul de pe card. Vei observa că persoana de la bancă nu știe despre ce este vorba” arată banca citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pensiile magistraților. Vârsta de pensionare va crește treptat, de la 48 la 65 de ani, până în 2045

Pensiile speciale ale magistraților revin în atenția Parlamentului, printr-un proiect de lege ce propune modificări semnificative în sistemul actual. Documentul stabilește noi reguli legate de vârstă și vechime pentru ieșirea la pensie, valabile din 2026. Măsurile urmăresc reformarea graduală a sistemului până în anul 2045. Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a adoptat marți raportul […]

Citește mai mult...

Emailuri false în numele ANAF

Emailuri false în numele ANAF ANAF atenționeazã contribuabilii cu privire la o nouã campanie de emailuri false (email spoofing) transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt înștiințați cã ”au dreptul la rambursare datoritã plãții în exces a impozitelor” ”Pentru siguranța dumneavoastrã, vã sfãtuim sã NU deschideți aceste emailuri, iar dacã au fost deschise sã […]

Citește mai mult...

Locuințe cu chirie pentru tinerii din Mioveni – în Căminul C al Liceului Tehnologic Construcții de Mașini

Locuințe cu chirie pentru tinerii din Mioveni – în Căminul C al Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Consiliul Local și Primăria orașului Mioveni continuă să sprijine tinerii aflați la început de drum, oferindu-le posibilitatea de a închiria locuințe în Căminul C al Liceului Tehnologic Construcții de Mașini, anunță primarul Aurel Costache. Spațiile de locuit au […]

Citește mai mult...
TRAFIC