Argeş: Percheziţii la două firme care nu au plătit impozitele şi contribuţiile sociale ale angajaţilor

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au efectuat, joi, şase percheziţii în două dosare penale, fiind vizate două firme care nu ar fi efectuat plata impozitelor şi contribuţiilor sociale pentru angajaţi.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, descinderile au avut loc în judeţele Argeş şi Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti.

În cele două dosare penale se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală în formă continuată, întrucât cele două societăţi ar fi reţinut sau ar fi încasat, fără a plăti în cel mult 60 de zile de la termenul prevăzut de lege, impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă pentru angajaţi, fiind prejudiciat bugetul consolidat al statului.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada mai 2022 – martie 2023, o firmă cu sediul în judeţul Argeş ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu 81.345 de lei, reprezentând contribuţia asigurărilor sociale pentru construcţii/sector agricol/industria alimentară. (…) Tot în perioada mai 2022 – martie 2023, o altă firmă, cu sediul actual în municipiul Bucureşti, ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu 86.459 de lei, compusă din 5.055 de lei – impozit pe veniturile din salarii, 50.000 de lei – impozit pe dividende, 22.434 de lei – contribuţia asigurărilor sociale şi 8.970 de lei – contribuţia asigurărilor sociale de sănătate”, se precizează în comunicatul IPJ Argeş.

Prejudiciul total cauzat în cele două dosare, ca urmare a neplăţii sumelor cuvenite, este de aproximativ 170.000 de lei.

După finalizarea percheziţiilor, două persoane urmează să fie conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală În mijlocul campaniei electorale pentru alegerile locale, Alina Gorghiu, președinte al PNL Argeș și actual ministru al Justiției, se află sub lumina reflectoarelor pentru presiunile pe care le  exercită asupra notarilor din județul Argeș. Alina Gorghiu urmează să efectueze o vizită oficială în Argeș […]

Citește mai mult...

Cristian Gentea: Am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană

În primul mandat de primar al lui Cristian Gentea s-au făcut investiții majore de infrastructură urbană. „Prin obținerea de finanțări în cadrul unor proiecte naționale, prin demersuri insistente la autoritățile guvernamentale sau prin parteneriate solide cu mediul privat, am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană, fiecare dintre ele având un rol […]

Citește mai mult...

PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI

PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI – 26 – 28 APRILIE 2024 VINERI, 26 APRILIE 2024 DRAGOSTE ȘI PROGRES Ora 19:00 – Sala Studio „Liviu Ciulei” Autor Bogdan Adrian Toma Regia Cătălin Saizescu Scenografia Cristina Ciucu Asistent regie Gabriel Gheorghe Vârsta acceptată +12 Durata spectacolului 120 min. Distribuția: Gabriel Gheorghe, Alina Diaconu, Puiu Mărgescu, Ioana Podăreanu, […]

Citește mai mult...
TRAFIC