„Apă pentru toți” – Concurs de machete. Ziua Mondială a Apei aniversată de societatea Apă Canal 2000 SA Pitești

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită anual la data de 22 martie, este un eveniment care aduce în centrul atenţiei diferite aspecte legate de apă, de preocupările şi provocările în gestionarea resurselor de apă.

În fiecare an, Ziua Mondială a Apei are o temă distinctă, propusă în prealabil de UN-Water și aliniată cu publicația anuală a Raportului ONU privind dezvoltarea apei în lume, publicată de UNESCO în numele UN-Water. În anul 2024, tema este „Apă pentru pace“, cu referire la rolul critic pe care îl joacă apa în stabilitatea și prosperitatea lumii, precum și la sprijinirea realizării „Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 6: apă și canalizare pentru toți până în 2030”.

Sub denumirea „Valorificarea apei pentru pace”, campania globală din anul 2024 încurajează oamenii să coopereze în jurul apei și să folosească apa pentru pace, promovând armonia, generând prosperitate și construind rezistență la provocările comune.

Apa poate crea pace sau poate provoca conflicte atunci când este limitată sau poluată. Cooperarea în domeniul apei poate echilibra nevoile de apă ale tuturor și poate ajuta la stabilizarea lumii. Împreună putem promova armonia între comunități și țări prin unirea în jurul utilizării echitabile și durabile a apei – de la convențiile Națiunilor Unite la nivel internațional, până la acțiuni la nivel local.

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti continuă activităţile dedicate Zilei Mondiale a Apei şi în acest an, organizând concursul de machete „Apă pentru toți“. Și, pentru că se împlinesc 21 de ani de când desfășurăm Programul Educațional Piky, acest concurs este dedicat deopotrivă Zilei Mondiale a Apei și Zilei lui Piky.

Regulamentul concursului poate fi descărcat de pe site-ul societății www.apacanal2000.ro, secțiunea „Media-Piky”.

De asemenea, în zilele de 22 martie 2024 și 3 iunie 2024 organizăm Zilele Porților Deschise, acțiune în cadrul căreia grupuri de elevi și profesori vor putea vizita Uzina de Apă Budeasa și stațiile de epurare din Pitești, Topoloveni și/sau Costești, între orele 900-1500, în baza programării la tel. 0756 123 975.

Apa poate fi un instrument pentru pace atunci când comunitățile și țările cooperează pentru această resursă prețioasă comună. Ziua Mondială a Apei 2024 este despre a lucra împreună pentru a echilibra nevoile tuturor, asigurându-ne că nimeni nu este lăsat în urmă, pentru a face din apă un catalizator pentru o lume mai pașnică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală În mijlocul campaniei electorale pentru alegerile locale, Alina Gorghiu, președinte al PNL Argeș și actual ministru al Justiției, se află sub lumina reflectoarelor pentru presiunile pe care le  exercită asupra notarilor din județul Argeș. Alina Gorghiu urmează să efectueze o vizită oficială în Argeș […]

Citește mai mult...

Cristian Gentea: Am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană

În primul mandat de primar al lui Cristian Gentea s-au făcut investiții majore de infrastructură urbană. „Prin obținerea de finanțări în cadrul unor proiecte naționale, prin demersuri insistente la autoritățile guvernamentale sau prin parteneriate solide cu mediul privat, am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană, fiecare dintre ele având un rol […]

Citește mai mult...

PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI

PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI – 26 – 28 APRILIE 2024 VINERI, 26 APRILIE 2024 DRAGOSTE ȘI PROGRES Ora 19:00 – Sala Studio „Liviu Ciulei” Autor Bogdan Adrian Toma Regia Cătălin Saizescu Scenografia Cristina Ciucu Asistent regie Gabriel Gheorghe Vârsta acceptată +12 Durata spectacolului 120 min. Distribuția: Gabriel Gheorghe, Alina Diaconu, Puiu Mărgescu, Ioana Podăreanu, […]

Citește mai mult...
TRAFIC