20 de ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a participat la manifestările organizate de Muzeul Județean Argeș, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș, cu prilejul aniversării a 20 de ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică. Manifestarea a fost organizată cu sprijinul Direcției Informare și Relații Publice din Ministerul Apărării Naționale, la eveniment fiind prezenți și directorul adjunct al Statului Major al Apărării, comandorul Iosif Bencze, oficialități locale și județene, cadre militare, profesori și elevi.
„Într-adevăr, momentul pe care astăzi îl evocăm este unul de o importanță covârșitoare pentru că a trecut vremea izolării. Este vremea echipei, este vremea alianțelor. Fie că vorbim de alianțe civile, fie că vorbim, iată, de alianțe militare, este important să fim într-o echipă. România a ales acest drum sau poate că și alții ne-au ales pe noi. Cred că a fost și un deziderat al nostru, dar a fost și o strategie de genul win-win. Probabil că așa vor evolua lucrurile și pe viitor, cu siguranță istoria ne va dovedi că alegerile au fost unele corecte. Doar dacă ne uităm lângă noi vedem îngrijorările care sunt la graniță, nu doar de natură militară, ci și civilă. Și, parcă, într-o asemenea alianță, ne simțim mai în siguranță. Vă transmit salutul președintelui Ion Mînzînă și să dea Dumnezeu ca România să fie apărată și pe viitor”, – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.
„Este o zi cu o puternică încărcătură, o dată simbol pentru noi, românii. Anul acesta, pe de o parte 26 ianuarie ne duce cu gândul către semnarea Parteneriatului pentru Pace din 1994, iar pe 29 martie 2004, România depunea instrumentele de ratificare pentru aderarea la NATO. Pe 2 aprilie, drapelul României era arborat alături de cele ale celorlalte state membre. România este astăzi atât beneficiar cât și furnizor de securitate. Avem astăzi, cum poate nu am avut niciodată în istorie, cele mai puternice garanții de securitate și este meritul celor care au îmbrăcat și îmbracă haina militară” – Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș.
„Drumul României către NATO s-a datorat în mare măsură contribuției excepțională a Armatei noastre în operațiunile Alianței, încă cu un deceniu înainte de momentul de facto al aderării. Cu fiecare misiune îndeplinită, cu fiecare exercițiu, militarii români au dovedit că pot fi camarazi pe care se poate baza. Rolul României în NATO este deopotrivă de beneficiar, dar și de furnizor de securitate în regiune, fiind definiți ca pivot defensiv esențial pentru asigurarea securității zonei de sud a flancului estic al Alianței. Marcăm astăzi 20 de ani de la aderarea la NATO cu aceeași încredere pentru că această structură este o alianță unită” – comandor Iosif Bencze, directorul adjunct al Statului Major al Apărării.
Programul a cuprins deschiderea expoziției „Armata României, evoluție și transformări” și o masă rotundă cu tema „20 de ani de la aderarea la NATO”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală

Alina Gorghiu, presiuni politice asupra notarilor din Argeș în campania electorală În mijlocul campaniei electorale pentru alegerile locale, Alina Gorghiu, președinte al PNL Argeș și actual ministru al Justiției, se află sub lumina reflectoarelor pentru presiunile pe care le  exercită asupra notarilor din județul Argeș. Alina Gorghiu urmează să efectueze o vizită oficială în Argeș […]

Citește mai mult...

Cristian Gentea: Am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană

În primul mandat de primar al lui Cristian Gentea s-au făcut investiții majore de infrastructură urbană. „Prin obținerea de finanțări în cadrul unor proiecte naționale, prin demersuri insistente la autoritățile guvernamentale sau prin parteneriate solide cu mediul privat, am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană, fiecare dintre ele având un rol […]

Citește mai mult...

PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI

PROGRAMUL TEATRULUI ALEXANDRU DAVILA PITEȘTI – 26 – 28 APRILIE 2024 VINERI, 26 APRILIE 2024 DRAGOSTE ȘI PROGRES Ora 19:00 – Sala Studio „Liviu Ciulei” Autor Bogdan Adrian Toma Regia Cătălin Saizescu Scenografia Cristina Ciucu Asistent regie Gabriel Gheorghe Vârsta acceptată +12 Durata spectacolului 120 min. Distribuția: Gabriel Gheorghe, Alina Diaconu, Puiu Mărgescu, Ioana Podăreanu, […]

Citește mai mult...
TRAFIC